AcasăNewsObligatii si termen de plata la Fisc

Obligatii si termen de plata la Fisc

Impozitul pe venit, CAS si CASS se plateste pana in 27 decembrie. Tu ai aceasta obligatie?

La 27 decembrie 2012 expira termenul de plata

Persoanele fizice trebuie sa achite pana joi, 27 decembrie, ultima transa din impozitul pe venit, precum si din contributiile la pensii si sanatate. Aflati astazi care sunt contribuabilii care sunt obligati sa efectueze aceste plati anticipate aferente trimestrului IV din 2012.

Potrivit AvocatNet, contribuabilii care trebuie sa achite pana in 27 decembrie platile anticipate in contul impozitului pe venit aferent trimestrului IV 2012 sunt urmatorii:

–         persoanele fizice organizate ca intreprinderi individuale,  intreprinderi familiale, persoane fizice autorizate, care realizeaza venituri din activitati independente (comerciale, prestari servicii), precum si din profesii libere;

–         persoanele fizice care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor, indiferent daca sunt impuse in sistem real sau la norma de venit.

In ceea ce priveste CAS si CASS, platile anticipate aferente trimestrului IV se efectueaza de catre contribuabilii care desfasoara activitati independente sau profesii libere, arata sursa citata.

Contributia de asigurari sociale in cota de 31,3% si contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 5,5% se achita la unitatea fiscala de domiciliu atat de contribuabilii infiintati dupa data de 1 iulie 2012, cat si de cei care existau deja la aceasta data.

Conturile in care se incaseaza contributiile

– 22.21.03.12 Contributii de asigurari sociale de stat datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente, activitati agricole si asocieri fara personalitate juridica;

– 26.21.05.03.02 Contributii de asigurari sociale de sanatate datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente si alte activitati si persoanele care nu realizeaza venituri.

author avatar
eNational
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger