Cauta

Obiectiv ratat: serviciile secrete americane nu au protejat un fost președinte

Din fericire pentru Trump, Crooks nu a fost un țintaș la fel de bun ca ucigașul lui John F. Kennedy

Au apărut mai multe informații despre Thomas Matthew Crooks, tânărul de 20 de ani lichidat de un lunetist al Secret Service în urma atentatului asupra lui Donald Trump la Butler, în Pennsylvania.

Crooks a fost descris ca  un „solitar”,  agresat la școală pentru că purta haine de vânătoare. A fost respins și de la clubul de Tir sportiv pe motiv că era un „trăgător prost”.  Era cunoscut ca fiind tăcut, dar inteligent, câștigând un premiu cu National Maths and Science Initiative Star Award în 2022. Profilul său pare să se potrivească cu cel al atacatorului “lup singuratic”.

Însă serviciile secrete americane nu și-au îndeplinit sarcina de a proteja un fost președinte. Aceste servicii sunt însărcinate cu protecția personală a politicienilor și a demnitarilor, lăsând investigațiile privind terorismul pe seama poliției, FBI și CIA.

Evenimentele de interior sunt mai ușor de controlat cu percheziții corporale și detectoare de metale. Evenimentele în aer liber  necesită o desfășurare de forțe mult mai amplă.

Dar locația celei mai recente împușcături a fost departe de a fi cea mai complicată – nu era o zonă dominată de mai mult de câteva hambare, ca să nu mai vorbim de un cadru urban aglomerat. Exista un număr limitat de puncte de observație pe proprietățile învecinate și toate acestea ar fi putut fi cercetate.

Crooks nu a fost un țintaș la fel de bun ca Lee Harvey Oswald

Din fericire pentru Trump, Crooks nu a fost un țintaș la fel de bun ca Lee Harvey Oswald, un fost pușcaș marin american care a tras de la aproximativ 81 de metri asupra lui John F. Kennedy. Crooks a ochit de la 130 de metri.

Este „surprinzător” că Thomas Crooks a reușit să deschidă focul înainte ca serviciile secrete să îl ucidă, a declarat duminică  agentul special FBI Kevin Rojek.

BBC a relatat că participanții la miting l-au reperat pe atacator cu câteva minute înainte ca acesta să înceapă să tragă, însă serviciile de securitate nu au ținut cont de avertismentele lor.

Directoarea serviciilor secrete, Kimberly Cheatle, a fost chemată să depună mărturie în fața Camerei Reprezentanților pe 22 iulie. De asemenea, vor fi adresate întrebări FBI cu privire la cât de multe știau despre Crooks.

“Există multe întrebări, iar americanii cer răspunsuri”,  subliniază James Comer, președintele Comitetului de Supraveghere al Camerei Reprezentanților. Unele dintre aceste întrebări vor primi răspuns în zilele următoare, dar puțin probabil ca acestea să se reflecte pozitiv asupra serviciilor secrete.

Ultimele stiri

  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Angajații de la casele de pensii au început protestele. „Sporul de condiții vătămătoare nu reprezintă un privilegiu”
  • Probleme în Gara de Nord din Capitală. Panourile de informare și camerele de luat vederi nu mai funcționează
  • Anunț de atribuire UAT Orașul Negru Vodă
  • Caricatura Zilei
  • Exit mobile version