Cauta

Obiceiuri in Ajunul Craciunului

Marea sarbatoare a Nasterii Domnului se apropie, iar romanii fac ultimele pregatiri pentru Craciun.

Pe langa faptul ca se parcurg cu grija detaliile ce tin de masa traditionala, de Craciun -se prepara cozonacul, sarmalele si alte bunatati, se fac si ultimele retusuri la capitolul curatenie, pentru ca gospodariile si locuintele sa fie pregatite de sarbatoare.

In ziua de Ajun, in Muntenia – dar nu numai – se prepara turte, sau „scutecele Domnului”, cu trimitere la momentul Nasterii lui Hristos. Acestea sunt foi subtirele, facute din faina si tinute la uscat, inainte de a fi puse intr-un sirop facut din apa cu zahar, nuca si mirodenii, care apoi se mananca in aceasta zi – inclusiv de catre cei care tin postul Craciunului, nefiind un preparat „de dulce”.

Seara, unii impodobesc bradul, sub care se aseaza darurile pentru cei ai casei. Se primesc colindatorii, care vestesc lumii Nasterea lui Hristos.

sursa foto: vremeanoua.ro

Ultimele stiri

  • Agricultorii români îi dau peste nas Ursulei. ”Nu mâncăm armament, ci hrană produsă de fermieri”
  • Trump îl va înlătura pe șeful celei mai puternice bănci centrale din lume?
  • Pericolele triumfalismului în Orientul Mijlociu
  • Poza care i-ar putea grăbi plecarea lui Garnacho!
  • Republica Islamică nu va da înapoi
  • Boala devine un lux. Concediile medicale, taxate cu 20%
  • Riscă ani grei de închisoare după ce a semnat cu CSKA Moscova
  • Tranca-fleanca, mere acre…
  • FACIAS a obținut o victorie majoră pentru toți tinerii români: ÎCCJ obligă Guvernul să pună în aplicare Legea Tinerilor, ignorată timp de 20 de ani
  • Strategia Chinei în Golf, testată de războiul Israel-Iran
  • Exit mobile version