Cauta

Obiceiuri in Ajunul Craciunului

Marea sarbatoare a Nasterii Domnului se apropie, iar romanii fac ultimele pregatiri pentru Craciun.

Obiceiuri in Ajunul Craciunului - Ziarul NationalPe langa faptul ca se parcurg cu grija detaliile ce tin de masa traditionala, de Craciun -se prepara cozonacul, sarmalele si alte bunatati, se fac si ultimele retusuri la capitolul curatenie, pentru ca gospodariile si locuintele sa fie pregatite de sarbatoare.

In ziua de Ajun, in Muntenia – dar nu numai – se prepara turte, sau “scutecele Domnului”, cu trimitere la momentul Nasterii lui Hristos. Acestea sunt foi subtirele, facute din faina si tinute la uscat, inainte de a fi puse intr-un sirop facut din apa cu zahar, nuca si mirodenii, care apoi se mananca in aceasta zi – inclusiv de catre cei care tin postul Craciunului, nefiind un preparat “de dulce”.

Seara, unii impodobesc bradul, sub care se aseaza darurile pentru cei ai casei. Se primesc colindatorii, care vestesc lumii Nasterea lui Hristos.

sursa foto: vremeanoua.ro

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Securitatea colectivă, în stare critică
  • România s-a țepuit singură. Armamentul cumpărat din banii împrumutați merge în Ucraina
  • Euroclear, problema UE
  • Anomalie criminală. Dosarele penale, întocmite de polițiști fără studii juridice
  • Criza SUA-Venezuela amenință piața petrolului?
  • Clasamentul cererii de bilete pentru “Mondial”. Columbia conduce detașat!
  • Comisia Ursulei nu renunță la năravurile climatice
  • Europa, amenințată de un ciclon puternic. Cum se manifestă fenomenul și ce țări vor fi afectate
  • Cât costă planul de apărare al Germaniei
  • Exit mobile version