Cauta

Obiceiuri in Ajunul Craciunului

Marea sarbatoare a Nasterii Domnului se apropie, iar romanii fac ultimele pregatiri pentru Craciun.

Pe langa faptul ca se parcurg cu grija detaliile ce tin de masa traditionala, de Craciun -se prepara cozonacul, sarmalele si alte bunatati, se fac si ultimele retusuri la capitolul curatenie, pentru ca gospodariile si locuintele sa fie pregatite de sarbatoare.

In ziua de Ajun, in Muntenia – dar nu numai – se prepara turte, sau „scutecele Domnului”, cu trimitere la momentul Nasterii lui Hristos. Acestea sunt foi subtirele, facute din faina si tinute la uscat, inainte de a fi puse intr-un sirop facut din apa cu zahar, nuca si mirodenii, care apoi se mananca in aceasta zi – inclusiv de catre cei care tin postul Craciunului, nefiind un preparat „de dulce”.

Seara, unii impodobesc bradul, sub care se aseaza darurile pentru cei ai casei. Se primesc colindatorii, care vestesc lumii Nasterea lui Hristos.

sursa foto: vremeanoua.ro

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Zelenski și pacea – incompatibilitate
  • Multinaționalele au preluat puterea în România. Undă verde de la Palatul Victoria pentru externalizarea profiturilor
  • Zeci de milioane de atacuri cibernetice. Datele personale și financiare ale populației și ale firmelor, în pericol
  • Au aruncat în aer meciul Crystal Palace – Nottingham Forest
  • Hidroelectrica, PPC şi Electrica, sancționate de ANPC pentru nereguli în relaţia cu consumatorii
  • Guvernul bagă în colaps CFR Călători. Val de trenuri anulate
  • Matematicianul teleleu
  • Noul preşedinte polonez propune limitarea ajutoarelor sociale pentru refugiaţii ucraineni: „Intenţionez să-mi duc la îndeplinire obligaţiile”
  • Decodificarea cerințelor lui Putin
  • Exit mobile version