AcasăNewsObama: Vrem sa exportam gaze din SUA in Europa. Suntem hotarati sa...

Obama: Vrem sa exportam gaze din SUA in Europa. Suntem hotarati sa izolam Rusia

Liderul de la Casa Alba a anuntat, miercuri, de la Bruxelles, hotararea comunitatii internationale de a izola Rusia, dar si intentia de a se gasi solutii ca SUA sa exporte gaze in Europa.

In cadrul unei declararii de presa sustinute alaturi de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, in cadrul unui summit UE-SUA, de la Bruxelles, Obama a precizat ca dependenta energetica este o problema la acest moment si ca e important ca Europa sa gaseasca solutii in aceasta directie.

In acest sens, Obama a declarat ca se are in vedere gasirea unor solutii ca SUA sa poata exporta gaz in Europa.Totodata, Obama a sustinut ca se va semna, cel mai probabil la viitorul Summit G7, un acord comercial intre Statele Unite si Uniunea Europeana, care sa aduca, pe langa prosperitate, si no locuri de munca.

„E important ca Europa sa-si dezvolte propriile resurse energetice, asa cum au facut-o SUA. Cred ca Europa trebuie, in mod colectiv, sa-si reexamineze politicile energetice”, a precizat liderul de la Washington.

319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger