AcasăNewsObama vrea sa scada impozitele pentru popor, nu si pentru bogati

Obama vrea sa scada impozitele pentru popor, nu si pentru bogati

Manevra magistrala a democratilor americani: au propus un proiect de lege prin care sa reduca impozitele pentru popor, nu si pentru bogatasi.

Obama ii „inculpa” pe republicani

Daca nu le-a iesit schema cu impozitul marit pe avere pentru cei care au un venit mai mare de un milion de dolari, democratii slabesc „cureaua” poporului.

Favorizata si clasa mijlocie

Senatul american a adoptat un proiect democrat care extinde reducerea impozitelor pentru aproape toti americanii, mai putin pentru cei mai bogati! Conform unui raport, in SUA exista peste o suta de milioane de„ saraci” si „aproape saraci”, iar numarul lor este in crestere. Nivelul de saracie a fost stabilit de guvernul federal in 2010, ca fiind un venit anual de 11.139 de dolari de persoana sau 22.314 de dolari pentru o familie de patru membri. Proiectul democrat, adoptat cu 51 de voturi pentru si 48 impotriva, prevede impozite mai mici si pentru clasa mijlocie, familii cu un venit mai mic de 250.000 de dolari pe an.

Republicanii vor reduceri si pentru bogati

Proiectul, foarte popular, are putine sanse sa fie aprobat de Camera Reprezentantilor, controlata de republicani. Insa nici acestia nu se pot opune unei propuneri atat de iubite de popor, fara sa riste sa-si piarda electoratul. Asa ca au gasit alt motiv sa o respinga: vor reduceri de impozit pentru toata lumea, ca-i sarac sau bogat, criza neocolind pe nimeni. Zic ca asa e democratic! Presedintele Barack Obama a denuntat imediat manevra: „Republicanii din Camera Reprezentantilor sunt cei care impiedica reducerile de impozite pentru clasa mijlocie, de care pot profita 98 la suta dintre americani, si aproape toti micii antreprenori!”.

author avatar
Adina Mutar
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger