AcasăNewsObama si Putin, convorbire de 90 de minute. Liderul SUA ameninta cu...

Obama si Putin, convorbire de 90 de minute. Liderul SUA ameninta cu izolare politica si economica

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si cel al Rusiei, Vladimir Putin, au purtat o conversatie telefonica, sambata, pe tema crizei din Ucraina.

Potrivit unui oficialilor americani, aceasta conversatie a avut loc in contextul unei reuniuni de urgenta a echipei de securitate nationala a presedintelui american, pentru a examina optiunile politice menite sa conduca la rezolvarea crizei din Ucraina. Obama i-a spus lui Putin sa-si retraga fortele din Crimeea si l-a avertizat in privinta unei izolari a Rusiei pe scena internationala, daca va insista sa intervina in Ucraina.Obama i-a mai spus liderului rus ca a incalcat legislatia internationala mobilizand trupe in Ucraina.

In schimb, Rusia isi rezerva dreptul de a „proteja interesele sale si populatia rusofona” in caz de „violente” in estul Ucrainei si in Crimeea, i-a spus presedintele rus, Vladimir Putin, omologului sau american, Barack Obama, potrivit unui comunicat al Kremlinului, citat de Realitatea TV. Statele Unite si partenerii din cadrul Consiliului de Securitate al ONU vor incerca sa gaseasca o solutie de a evita declansarea unui razboi. In plus, SUA isi va anula intalnirile de pregatire a summitului G8, prevazut pentru luna iunie la Soci, in Rusia.

Foto: nymag.com

author avatar
Andra Nesu
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger