AcasăNewsObama si-a retras navele de razboi din apele Siriei

Obama si-a retras navele de razboi din apele Siriei

Navele americane de razboi se intorc acasa

Cu putin inainte de a anunta ca va trimite doua baterii Patriot si 400 de militari in Turcia,  Washingtonul a dat ordin de retragere din Mediterana.

Navele americane de razboi se intorc acasa

Portavionul USS Eisenhower si nava de asalt USS Iwo Jima, care patrulau nu departe de coastele Siriei, sunt acum in drum spre casa, anunta Debka. Acestea aveau misiunea de a participa la un „conflict direct” in Siria. In momentul de fata, doar navele de razboi rusesti, din Flota Marii Negre, se afla in apele Siriei, chiar in portul Tartus.

Conform surselor Debka, navele rusesti au adus arme pentru armata lui Bashar al-Assad. Turcia, Iordania, Qatar, Arabia Saudita si Israel nu au comentat oficial, dar un general turc a declarat pentru ca „retragerea fortelor americane din Mediterana este o manevra greu de inteles si de acceptat pentru Ankara”. Totusi, este greu de crezut ca manevra americanilor i-a luat prin surprindere, deoarece insusi ministrul Apararii al SUA, Leon Panetta, a facut o vizita scurta in Turcia, unde s-a conversat cu omologul turc, Ismet Yilmaz, cu seful Statului Major, generalul Necdet Ozel, plus cu seful NATO, amiralul James Stavridis.

author avatar
Adina Mutar
282 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger