AcasăNewsObama sau Romney, presa hotaraste cine va sta la Casa Alba

Obama sau Romney, presa hotaraste cine va sta la Casa Alba

Romney are si el un ziar mare de partea lui

In ultimele ore ale campaniei electorale, Mitt Romney a reusit sa convinga electoratul din statele indecise sa-l voteze pe el.

Romney are si el un ziar mare de partea lui

Un indiciu este faptul ca 24 dintre cele mai importante ziare din aceste state au trecut de partea lui Romney, in timp ce doar 15 au ramas de partea lui Obama.

Presa a constituit intotdeauna un indiciu al preferintei electoratului, pentru ca acesta este influentat de ceea ce scriu ziarele. Astfel, trecerea prestigiosului cotidian Wisconsin State Journal de partea lui Romney, chiar si pe ultima suta de metri, constituie un indiciu ca republicanii castiga acest stat. Conform acestui criteriu, Colorado, Florida, Iowa, Nevada, New Hampshire vor vota cu Romney. In schimb, North Carolina, Ohio vor vota pentru Obama. 30 de ziare, care l-au sustinut pe Obama in 2008, il sprijina acum pe Romney. Insa, analistii media sustin ca Romney are de partea sa multe „ziare mici”, in afara de The New York Post, in timp ce Obama este sprijinit de The Washington Post, Denver Post, Miami Herald, Las Vegas Sun, The San Francisco Examiner etc.

author avatar
Adina Mutar
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger