AcasăNewsObama regreta consecintele caderii lui Gaddafi

Obama regreta consecintele caderii lui Gaddafi

Dupa linsarea dictatorului libian, tara a cazut in haos

Intervievat de Fox News, Barack Obama a indicat ca cea mai mare eroare facuta ca sef de stat a fost lipsa unei strategii definite dupa interventia militara din Libia, in 2011.

Dupa linsarea dictatorului libian, tara a cazut in haos

”Cea mai mare greseala a mea a fost probabil sa esuez sa anticipez consecintele de dupa interventia in Libia”, soldata cu uciderea lui Muammar al-Gaddafi, a declarat presedintele american. Chiar daca a estimat ca interventia militara din Libia din 2011 a fost ”un lucru bun”, mai multi observatori arata ca nu este prima data cand Obama se refera la aceasta operatiune militara care a fost pusa in practica sub egida ONU, noteaza, ieri, Direct Matin. Intr-un interviu acordat anul trecut The Atlantic, Obama a criticat atitudinea liderilor francezi si britanici, acuzandu-i ca nu au facut nimic pentru a ajuta tara, dupa interventia militara (facuta in cadrul unei coalitii internationale formata in principal din SUA, Franta si Marea Britanie) care avea ca scop protejarea populatiei de dictatorul libian. Dupa uciderea lui Gaddafi, in octombrie 2011, tara a cazut progresiv in haos, fiind prada a numeroase grupari armate, intre care ISIS

Seful CIA refuza utilizarea torturii, chiar si la ordinele noului presedinte

Directorul CIA, John Brennan, a promis ca agentia nu va mai recurge la tehnici de interogatoriu brutale, precum simularea inecului, in cazul suspectilor de terorism, chiar daca noul presedinte al SUA va ordona aceasta, informeaza AFP. ”Nu voi accepta folosirea unor tehnici care au fost subiectul unor polemici”, a declarat Brennan pentru NBC News, enumerand printre acestea si ”Waterboarding” (simuarea inecului), metoda de interogatoriu interzisa de administratia Bush in 2006, dupa scandalul urmat de dezvaluirea utilizarii ei, in special de CIA. Declaratiile sefului CIA ar putea avea consecinte asupra cursei la Casa Alba, candidatul republican Donald Trump declarand ca vrea sa modifice legile care interzic tortura in SUA, daca va ajunge presedinte. Rivalul sau, conservatorul Ted Cruz, a declarat si el ca nu considera simularea inecului ca o forma de tortura.

author avatar
National
307 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger