AcasăNewsObama recunoaste Coalitia siriana, rebelii, insa, nu-l recunosc pe el

Obama recunoaste Coalitia siriana, rebelii, insa, nu-l recunosc pe el

Presedintele Barack Obama a anuntat ca Statele Unite recunosc ca noua Coalitie a opozitiei siriene este „reprezentant legitim” al poporului.

Mujahedinii Al-Nusra lupta pentru ca Siria sa fie stat islamist

Totodata, SUA au trecut pe lista organizatiilor teroriste Jabhat al-Nusra, cel mai activ front, si eficient, dupa unii militari, care actioneaza impotriva trupelor lui Bashar al-Assad.

Rebelii s-au unit impotriva SUA

„Cand vom termina cu Bashar, vom lupta impotriva SUA”, i-au cantat lui Obama mujahedinii din Jabhat al-Nusra, aflati in zona de frontiera protejata de Turcia si aliati, Ras al-Ayn, unde au ucis, la un post de paza, zece soldati sirieni dezarmati. „Dupa caderea lui Bashar, nu e nevoie de alegeri. 80% dintre sirieni vor sa se instaureze Sharia”. Aceste „crezuri” sunt  filmate si postate pe You Tube, nu-i de mirare ca SUA i-au trecut pe lista teroristilor. In urma acestui anunt, facut la intalnirea Prietenilor Siriei, din Maroc, 29 de grupari ale rebelilor sirieni s-au alaturat frontului al-Nusra, informeaza Debka.  Rebelii au semnat o petitie in care sustin: „Nu vrem interventie americana,  noi toti suntem Jabhat al-Nusra”.

Japonezii se retrag din Sinai

Cam greu sa nu intervina americanii, care au acum in „coastele” Siriei 17 nave de razboi,  conduse de USS Eisenhower si nava de asalt USS Iwo Jima, 70 de bombardiere, 10 distrugatoare si fregate, plus 10.000 de militari. Insa Japonia a anuntat ca-si retrage toti cei 47 de soldati pe care ii are „desfasurati” in Sinai, in cadrul fortelor ONU de mentinere a pacii, din cauza „situatiei tensionante” din Siria.

author avatar
Adina Mutar
261 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger