AcasăNewsObama promite Kievului ca mentine sanctiunile americane impotriva Rusiei

Obama promite Kievului ca mentine sanctiunile americane impotriva Rusiei

Premierul Arseni Iateniuk si Barack Obama

Presedintele Barack Obama si vicepresedintele Joe Biden au promis premierului ucrainean Arseni Iateniuk  ca mentin sanctiunile vizand Rusia, a anuntat Casa Alba.

Premierul Arseni Iateniuk si Barack Obama

O delegatie ucraineana condusa de Iateniuk s-a aflat, luni, la Washington, in cadrul unui forum de investitii ucraino-american, informeaza RIA Novosti. In timpul vizitei in SUA, Arseni Iateniuk s-a intalnit cu Barack Obama si cu Joe Biden. ”Presedintele si vicepresedintele si-au exprimat sustinerea ferma pentru integritatea teritoriala a Ucrainei, subliniind ca SUA sunt determinate pentru a mentine sanctiunile impotriva Rusiei, cata vreme nu indeplineste toate obligatiile care decurg din acordurile de la Minsk”, a comunicat Casa Alba. Pe de alta parte, Obama si Biden au ”salutat demersurile intreprinse de guvernul ucrainean pentru a pune in practica angajamentele sale in cadrul acordurilor de la Minsk, intre care recentul proiect de amendamente constitutionale cu privire la descentralizarea puterii”, se arata in respectivul comunicat.

Din toamna, SUA va antrena militarii ucraineni

Statele Unite intentioneaza sa-i antreneze pe militarii ucraineni incepand din toamna, dupa formarea trupelor ministerului de Interne ucrainean, a declarat, luni, la Washington, generalul Ben Hodges, comandantul trupelor americane in Europa. El a amentionat ca, in 15 septembrie, se termina formarea a trei batalioane ale ministerului de Interne, Statele Unite urmarind apoi antrenarea militarilor fortelor Apararii. Insa, a subliniat generalul, o asemenea decizie necesita un acord cu aliatii americani in Europa, subliniind ca este de ”mare importanta” mentinerea coeziunii celor 28 de membri NATO in fata Rusiei.

 

author avatar
Tudor Borcea
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger