AcasăNewsObama prins in flagrant cu Medvedev la Seul

Obama prins in flagrant cu Medvedev la Seul

Obama si Medvedev surprinsi in timpul unei convorbiri “secrete”

Dupa episodul Obama-Sarkozy, in care barfa celor doi la adresa premierului israelian s-a auzit peste tot datorita microfoanelor “uitate” deschise, la Seul s-a repetat “gafa”.

Obama si Medvedev pareau foarte intimi in timpul convorbirii “secrete”

De data asta, interlocutorul de taina al lui Obama a fost presedintele rus Dmitri Medvedev, iar subiectul: scutul antiracheta.

Cu microfoanele deschise

Aflati la Seul, Coreea de Sud, la un summit pe probleme de securitate nucleara, Obama a crezut ca are o discutie privata cu Medvedev. “Referitor la toate problemele, in special pentru cele cu scutul antiracheta, acestea se pot rezolva, dar e important pentru el sa-mi lase spatiu”, a spus Obama. “Da, am inteles. Am inteles mesajul tau cu spatiul. Spatiu pentru tine…”, a replicat Medvedev. “Acesta va fi ultimul meu mandat. Dupa ce voi fi ales voi avea mai multa flexibilitate”, a asigurat Obama. “Am inteles. O sa-i transmit aceasta informatie lui Vladimir si te sustin”, a incuviintat Medvedev. Cei doi credeau ca microfoanele inchise. Surpriza! Din nou! Vladimir Putin, care va fi investit presedinte din mai, a fost foarte activ cu amenintarile referitoare la scutul antiracheta european, anuntandu-si intentia de a raspunde ferm la aceasta amenintare pentru Rusia. Mesajul lui Obama era destul de clar: “Mai lasa-ma putin si altfel vom vorbi dupa alegerea mea!” “Buba” e impartirea informatiilor sensibile obtinute prin sistemul antiracheta, ca pe vremea cand rusii controlau toate sistemele din Tratatul de la Varsovia. Acum, largit, si in varianta occidentala!

Republicanii sunt inflexibili

Republicanii au sarit in aer la auzul unei astfel de asigurari data de presedintele american. Presedintele Subcomitetului senatorial pentru Serviciile Armate, Michael R.Turner, i-a cerut lui Obama sa explice la ce “flexibilitate” s-a gandit. “Congresul a instiintat Administratia prezidentiala ca se va opune oricarui demers care slabeste sistemul antiracheta american”, a subliniat Turner. “Scutul antiracheta american nu va fi obiect de negot cu Rusia sau oricare alta tara!”

author avatar
Adina Mutar
180 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger