AcasăNewsObama isi revizuieste strategia pentru Siria. Assad trebuie eliminat odata cu ISIS

Obama isi revizuieste strategia pentru Siria. Assad trebuie eliminat odata cu ISIS

Adiministratia Obama a realizat ca nu poate sa-i invinga pe jihadistii ISIS din Siria si Irak, fara sa inlature regimul lui Bashar al-Assad.

Obama si-a strans consilierii pentru a se sfatui cum sa-l elimine pe Bashar

CNN a relatat, citand surse din cadrul Administratiei, ca presedintele Barack Obama i-a bagat in sedinte pe consilieri si le-a dat ca tema de lucru inlaturarea lui Assad de la putere, „aceasta fiind cheia victoriei” asupra ISIS.

Echipa insarcinata cu securitatea nationala din cadrul Administratiei Obama a tinut saptamana trecuta patru sedinte in care s-a revizuit strategia de lupta impotriva ISIS din Irak si Siria, unde jihadistii au ocupat largi teritorii. Cu Irakul, s-a „rezolvat”, vor fi suplimentate trupele de „consilieri” americani. In Siria, insa, bombardamentele Coalitiei nu au rezolvat mare lucru impotriva ISIS, insa au ajutat armata lui Bashar, care, sub pretextul ca lupta cu teroristii, pretext pe care il repeta de patru ani, de cand a izbucnit revolutia, si-a continuat bombardamentele asupra civililor din orasele de nord.

Bashar a cerut de la rusi sistemul antiracheta S-300

„Obama a subliniat ca Bashar al-Assad si-a pierdut legitimitatea si ca SUA si aliatii fac eforturi sa izoleze regimul, sa-l puna sub presiunea sanctiunilor, punand in schimb o opozitie moderata mai puternica.

Bashar cere livrarea sistemelor rusesti S-300

Ministrul sirian de Externe, Walid Muallem, a cerut Rusiei sa grabeasca livrarea sistemelor anti-racheta S-300, deoarece Bashar se teme de un posibil atac al SUA. De cand au inceput bombardamentele Colaitiei asupra jihadistilor ISIS, populatia civila din Siria a avut si mai mult de suferit, la raidurile lui Bashar adaugandu-se si raidurile americanilor. In loc sa-i stopeze pe cei de la ISIS, mai mult i-a imprastiat, acestia ocupand zone din nordul tarii, eliberate de sub armata lui Bashar de catre Armata Siriana Libera. Peste 200 de ofiteri din peste 30 de tari din cadrul Coalitiei s-au reunit miercuri la baza MacDill din Florida, unde au zece zile la dispozitie sa revizuiasca strategia privind Siria si Irak.

author avatar
Adina Mutar
818 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger