AcasăNewsObama invoca riscul unui atac atomic din partea ”nebunilor” ISIS

Obama invoca riscul unui atac atomic din partea ”nebunilor” ISIS

Obama nu are niciun dubiu ca jihadistii nu ar folosi o arma nucleara

Liderul de la Casa Alba a avertizat, dupa summit-ul pe tema sigurantei nuclecare de la Washington, ca jihadistii ISIS ar putea initia atacuri teroriste nucleare.

Obama nu are niciun dubiu ca jihadistii nu ar folosi o arma nucleara

”Dupa tratatul START pe care l-am semnat cu Rusia, am reusit diminuarea de-o maniera importanta a numarului de arme active”, a declarat Barack Obama. ”As prefera sa reducem si mai mult arsenalul nostru nuclear”, a urmat acesta, subliniind totusi ca este necesar ”sa ne asiguram ca disuasiunea noastra sa functioneze”, informeaza Le Point. ”Pe masura ce am redus efectivul nostru de arme, am vrut sa fiu sigur ca ne pastram anumite responsabilitati, sa nu existe un risc de cyberintruziuni, ca increderea trebuie sa fie suficienta in sistem pentru a nu crea o activitate destabilizanta”, a spus Obama. Presedintele american a adaugat ca ”nu a constatat progresul pe care-l spera”, odata cu revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin, in privinta examinarii unei noi faze de reducere a armamentului nuclear cu Rusia, dupa incheierea tratatului START II. Obama a vertizat si cu privire la riscul unui atac cu arma atomica din partea jihadistilor ”nebuni” ai ISIS. ”Nu exista niciun dubiu ca, daca acesti nebuni aveau ocazia sa puna mana pe o arma nucleara sau pe materiale radioactive, nu ar fi utilizat-o pentru a ucide cat mai multi oameni nevinovati”.

Statul Islamic nu mai e capabil sa-si plateasca mercenarii

Daesh a redus la jumatate salariile mercenarilor sai din Siria si din Irak, in timp ce comandantii se acuza reciproc de coruptie si furt, informeaza Washington Post. Serviciile de informatii americane au strans informatii care demonstreaza grave dificultati financiare ale ISIS, care s-au tradus prin taieri ale soldelor combatantilor, organizatia terorista incercand sa compenseze pierderile prin cresterea impozitelor in teritoriile pe care le controleaza.

1.500 de civili eliberati dintr-o inchisoare  Daesh in Irak

Fortele irakiene au eliberat 1.500 de persoane detinute intr-o inchisoare clandestina a jihadistilor in orasul Hit (vest), informeaza Sputnik. Potrivit colonelului Fadhel al-Nimrawi, inchisoarea se afla sub pamant, marea majoritate a prizonierilor fiind civili. Un front anti-ISIS nu exista in Irak, gruparea fiind combatuta de forte guvernamentale irakiene si siriene, kurzi, militii siite irakiene si de raidurile aeriene ale Coalitiei

Siria: O groapa comuna cu 42 de victime descoperita in Palmira

Victimele erau soldati sau militieni proregim dar si membri ai familiilor acestora, si au fost decapitate sau impuscate de jihadisti, potrivit unei surse militare siriene, informeaza AFP. 24 din victime erau civili, intre care trei copii iar 18 erau militari. ISIS a executat peste 280 de persoane dupa ce a intrat, in mai 2015, in Palmira, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului.

author avatar
Tudor Borcea
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger