AcasăNewsObama ii tine in priza pe liderii europeni

Obama ii tine in priza pe liderii europeni

Obama da telefoane dupa telefoane liderilor europeni, iar in pauza se relaxeaza in curtea Casei Albe cu cainele Bo

In spatele huzurului unei elite europene aflate in vacanta, criza financiara se extinde ca o ciuma, iar Obama incinge firul rosu.

Obama da telefoane dupa telefoane liderilor europeni, iar in pauza se relaxeaza in curtea Casei Albe cu cainele Bo

Presedintele american, Barack Obama, ii deranjeaza pe liderii europeni aflati in vacanta, pentru a discuta despre criza mondiala a datoriilor. Premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, isi petrece vacanta in locul sau preferat, Rezervatia Naturala Donana, in sudul Spaniei. Numai ca face drumuri dese la Madrid, unde a avut permanent reuniuni cu echipa sa economica si discutii cu lideri europeni.

Zapatero are un „concediu de weekend”, numai la sfarsit de saptamana reusind sa fie cu sotia sa in Donana

Apuca sa dea o fuga la Donana la sfarsit de saptamana. Obama l-a sunat sa-i ceara sa lucreze in mod coordonat pentru rezolvarea crizei. Amandoi stateau cu ochii pe Burse, unde indicii economici erau in cadere vertiginoasa.

Front impotriva agentiilor de rating

Berlusconi a promis ca va munci toata vara, dar mai chiuleste la vila sa din Arcore

Urmatorul „deranjat” de Obama a fost premierul italian Silvio Berlusconi. Acesta a promis ca se va lupta cu criza toata vara, fara vacanta, mai ales ca e in joc si averea sa de miliarde de dolari.  Totusi, mai da o fuga la vila sa de langa Milano si la vila sa din Sardinia. Presedintele american a discutat cu Berlusconi despre situatia pe pietele financiare din Statele Unite si Europa.

Jocul agentiilor de rating, care influenteaza investitorii globali, dezavantajeaza SUA, retrogradata de S&P si Italia si Spania, amenintate de Moody’s. Obama face lobby pentru SUA sustinand ca merita in continuare ratingul AAA.

Angela Merkel si sotul ei, indragostiti de munte, au reusit doar sa faca o scurta „trecere” prin Tirol

Premierul britanic, David Cameron, aflat in vacanta in Toscana, presedintele francez, Nicolas Sarkozy, aflat la Cap-Negre, in sudul Frantei si cancelarul german Angela Merkel, care s-a plimbat putin prin muntii Tirolului, au stat cu ochii pe Bursa si cu mainile pe telefoane.

author avatar
Adina Mutar
394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger