AcasăNewsObama hotaraste inarmarea revolutionarilor sirieni

Obama hotaraste inarmarea revolutionarilor sirieni

Armele americane se vor duce la revolutionarii moderati

Administratia Obama accelereaza procesul deciziei inarmarii revolutionarilor sirieni, pe masura ce armata lui Bashar al-Assad se pregateste sa dea lovitura orasului Alep.

Armele americane se vor duce la revolutionarii moderati

Sustinuta de luptatori Hezbollah si iranieni, armata lui Bashar se pozitioneaza pentru a lua cu asalt al doilea cel mai mare oras al Siriei, Alep. Pana la mult mediatizata intrunire de pace intre reprezentantii Coalitiei de Opozitie si ai regimului, care se preconizeaza a avea loc abia in iulie, fara o interventie decisiva, revolutionarii sirieni n-ar avea nicio sansa.

Oficialii americani au programate mai multe intalniri de lucru in aceste zile la Casa Alba pentru a hotari inarmarea revolutionarilor. Se pare ca destinatarii sunt „unitatile moderate” de revolutionari, adica nu luptatori din frontul jihadist. Decizia asigurarii unei zone de interdictie de zbor, intarita de avioanele de lupta aflate in Iordania, nu este dorita de Administratia Obama, dar, daca Bashar continua sa bombardeze civilii, va fi luata. Secretarul de Stat, John Kerry, si-a amanat vizitele in Orientul Mijlociu, pentru a participa la aceste intruniri de decizie.

author avatar
Adina Mutar
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger