AcasăNewsObama da startul unei noi curse a inarmarii

Obama da startul unei noi curse a inarmarii

Chiar daca pe final de mandat, Barack Obama nu rateaza niciun prilej sa-si puna semnatura pe acte care pot schimba radical soarta omenirii. Este si cazul ultimei decizii luate, care prevede prelungirea programului de modernizare a focoaselor atomice! Defensenews.com scrie ca o noua versiune a armamentului strategic neconventional urmeaza sa fie fabricata dupa anul 2020.

Administratia Nationala pentru Siguranta Nucleara (NNSA) a dispus intrarea in faza de productie a programului pentru fabricarea focosului nuclear B61-12. „In prezent, focosul B61 contine cele mai vechi elemente ale arsenalului atomic american. Acest program pe care l-am initiat va permite prelungirea cu 20 de ani a actualului sistem”, precizeaza directorul NNSA, generalul Frank Klotz. Conform datelor existente, Statele Unite ale Americii au in prezent un arsenal de 4.500 de bombe nucleare.

450 de miliarde de dolari vor cheltui SUA in urmatorii 10 aniu pentru modernizarea arsenalului nuclear al tarii

Reactia Rusiei: „O incalcare a echilibrului nuclear”

Pozitia Kremlinului este cea banuita de specialisti: Rusia isi va dezvolta si ea capacitatile nucleare! „Orice incalcare a echilibrului nuclear va alimenta o cursa a inarmarii. In mod clar, Rusia va reactiona in mod adecvat. Dar, dupa cum presedintele Vladimir Putin a spus in mod repetat, Rusia nu va fi atrasa intr-o cursa a inarmarii de amploare, de genul celei care a contribuit semnificativ la destramarea URSS”, a reactionat Dmitri Gorovtov, vicepresedintele Comisiei pentru Siguranta Nationala din Duma de Stat.

Rusia are noi tehnologii care pot fi utilizate pentru contracararea armamentului nuclear american modernizat
Dmitri Gorovtov, vicepresedintele Comisiei pentru Siguranta Nationala din Duma de Stat

author avatar
National
44 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger