AcasăNewsObama, acuzat ca ii aduce pe israelieni la usile cuptoarelor

Obama, acuzat ca ii aduce pe israelieni la usile cuptoarelor

Politicienii americani au denuntat comparatiile ”inacceptabile” ale lui Mike Huckabee

Mike Huckabee, unul din candidatii republicani la Casa Alba, l-a acuzat pe presedintele american ca, prin acordul nuclear iranian, ”ii aduce pe israelieni la usile cuptoarelor (crematoriilor)”.

Politicienii americani au denuntat comparatiile ”inacceptabile” ale lui Mike Huckabee

Huckabee a facut aluzie, intr-un interviu acordat site-ului conservator Breitbart, la exterminarea a milioane de evrei de catre nazisti. In lagarele de exterminare, calaii gazau victimele apoi corpurile erau arse in crematorii. Casa Alba nu reactionase inca , duminica, cu privire la aceasta comparatie care se distinge prin violenta sa de toate criticile primite de Barack Obama dupa semnarea acordului intre marile puteri nucleare si Teheran, cu privire la programul nuclear iranian, noteaza Rtbf. Huckabee i-a acuzat pe Obama ca duce ”cea mai iresponsabila politica externa din istoria Americii, acordand incredere iranienilor”. In schimb, presedintele Partidului Democrat, Debbie Wasserman Schultz, a reclamat scuze de la Mike Huckabee, estimand ca discursul lui ”nu-si are loc in politica americana. ” Comparatii facile cu Holocaustul sunt inacceptabile si trebuie sa ceara scuze comunitatii evreiesti si poporului american pentru aceste declaratii iresponsabile”, a spus Schultz.

Se teme ca va fi spionat de chinezi la viitoarea Adunare Generala ONU

Barack Obama va fi primul presedinte american care nu va fi cazat la celebrul hotel new-yorkez Waldorf Astoria, cand va participa la viitoarea Adunare Generala a ONU, in septembrie, scrie Kommersant. Presa americana a indicat ca exista temeri din partea Casei Albe cu privire la tentative de spionaj din partea chinezilor (societatea de asigurari Anbang), noii proprietari ai hotelului. La fel ca Obama va proceda si cancelarul german Angela Merkel. Doua etaje ale hotelului erau rezervate pentru delegatia americana pentru cea de-a 70-a sesiune ONU.

author avatar
Tudor Borcea
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger