AcasăNewsObama „da asigurari” ca guvernele lumii vor fi spionate in continuare

Obama „da asigurari” ca guvernele lumii vor fi spionate in continuare

Obama nu renunta la „spionaj guvernamental”

In ciuda scandalului starnit de „spionajul masiv” practicat de Agentia pentru Securitate Nationala (NSA), presedintele american a anuntat oficial ca guvernele vor fi spionate ca si pana acum.

Intr-un interviu acordat televiziunii germane ZDF, Barack Obama a anuntat ca serviciile de informatii americane „vor continua sa se intereseze de intentiile guvernelor din lume”.

Obama nu renunta la „spionaj guvernamental”

Fara interceptarea mobilelor lui Merkel

Si, ca raspuns la temerile ca spionajul asupra cancelarului german Angela Merkel va continua, Obama a subliniat ca nu vor fi ascultate telefoanele mobile ale acesteia si ca relatiile dintre cei doi lideri, american si german, sunt „de prietenie si incredere”. Insa, chiar daca s-a restrictionat activitatea NSA, „agentiile de informatii americane, la fel ca agentiile germane si la fel ca toate celelalte, vor continua sa se intereseze de intentiile guvernelor din lume, acest lucru nu se va schimba”, a pus Obama punctul pe „i”.

Ce gandesc oamenii si ce fac ei merita spionat

„Strangerea de informatii”, a explicat Obama, „este in serviciul obiectivelor noastre diplomatice si politice. Si nu merita efortul de a avea un serviciu de informatii daca acesta se limiteaza la colectarea de informatii ce pot fi citite in The New York Times sau in Der Spiegel. Adevarul este, ca prin definitie, misiunea serviciilor de informatii este aceea de a descoperi: ce gandesc oamenii, ce fac ei”.  Deci, faptul ca nemtii nu au crezut in anunturile lui Obama de saptamana trecuta, anume ca vor fi reduse competentele NSA, se dovedeste a fi intemeiat.

author avatar
Adina Mutar
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger