AcasăDezvaluiriOasele găsite de LEGIȘTI în Caracal sunt umane: Ce spune IML?

Oasele găsite de LEGIȘTI în Caracal sunt umane: Ce spune IML?

Fragmentele osoase descoperite în „casa groazei” din Caracal, acolo unde se presupune că adolescenta Alexandra Mihaela Măceșanu a fost ucisă de Gheorghe Dincă, au ajuns la Institutul de Medicină Legală (IML) „Mina Minovici”. Specialiștii au demarat testele antropologice, iar la o primă evaluare pare că oasele calcinate, extrem de mici, sunt de proveniență umană.

În acest moment al derulării procedurilor științifice, legiștii de la IML specializați în antropologie au pus fragmentele osoase la curățat, în recipiente speciale, într-o substanță dură. Este vorba de o tehnică de laborator menită să pregătească bucățile de os pentru efectuarea testelor ADN ale căror rezultate vor arăta dacă este vorba de fragmente umane și, mai ales, dacă ele aparțin Alexandrei. La o primă evaluare – ce va fi certificată zilele viitoare doar după efectuarea testelor genetice și antropologice -, specialiștii spun că bucățile de os, toate calcinate și extrem de mici, ar fi de proveniență umană.

„Fragmentele osoase par a fi umane, dar  nu ne putem pronunța înainte de a avea rezultatele testelor de laborator. Acum se lucrează, suntem într-o primă etapă.

După ce oasele, care sunt extrem de mici, nu mai mari de câțiva centimetri, vor fi curățate printr-o tehnică de laborator care distruge anumite impurități, acestea vor fi supuse testelor ADN. Bineînțeles, dacă va rămâne destul material genetic. Noi sperăm să avem din ce să facem testele genetice pentru stabilirea ADN-ului și, implicit, a identității victimei sau a victimelor”, ne-au dezvăluit surse medicale.

Geneticienii de la IML „Mina Minovici” au în plan, după ce vor stabili  care este proveniența fragmentelor osoase, să recompună, precum într-un puzzle, scheletul victimei. O dată curățate, oasele vor arăta nu numai dacă sunt umane, ci și dacă incendierea lor s-a făcut cu ajutorul unor substanțe inflamabile. „Vom încerca, pe cât posibil, să recompunem scheletul. În același timp, testele de laborator ne vor arăta și ce substanțe s-au folosit la arderea oaselor care sunt foarte deteriorate”.

Ca parte judiciară a anchetei în cazul ororilor comise la Caracal,  Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani, cel arestat pentru 30 de zile pentru uciderea Alexandrei dar și pentru o altă crimă pe care ar fi mărturisit-o, va fi expertizat psihiatric. Până acum însă, procurorii nu au făcut nici o cerere către IML pentru ca legiștii specializați în psihiatrie să-l programeze pe bărbat pentru expertiza psihiatrică.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc