AcasăDezvaluiriOasele găsite de LEGIȘTI în Caracal sunt umane: Ce spune IML?

Oasele găsite de LEGIȘTI în Caracal sunt umane: Ce spune IML?

Fragmentele osoase descoperite în „casa groazei” din Caracal, acolo unde se presupune că adolescenta Alexandra Mihaela Măceșanu a fost ucisă de Gheorghe Dincă, au ajuns la Institutul de Medicină Legală (IML) „Mina Minovici”. Specialiștii au demarat testele antropologice, iar la o primă evaluare pare că oasele calcinate, extrem de mici, sunt de proveniență umană.

În acest moment al derulării procedurilor științifice, legiștii de la IML specializați în antropologie au pus fragmentele osoase la curățat, în recipiente speciale, într-o substanță dură. Este vorba de o tehnică de laborator menită să pregătească bucățile de os pentru efectuarea testelor ADN ale căror rezultate vor arăta dacă este vorba de fragmente umane și, mai ales, dacă ele aparțin Alexandrei. La o primă evaluare – ce va fi certificată zilele viitoare doar după efectuarea testelor genetice și antropologice -, specialiștii spun că bucățile de os, toate calcinate și extrem de mici, ar fi de proveniență umană.

„Fragmentele osoase par a fi umane, dar  nu ne putem pronunța înainte de a avea rezultatele testelor de laborator. Acum se lucrează, suntem într-o primă etapă.

După ce oasele, care sunt extrem de mici, nu mai mari de câțiva centimetri, vor fi curățate printr-o tehnică de laborator care distruge anumite impurități, acestea vor fi supuse testelor ADN. Bineînțeles, dacă va rămâne destul material genetic. Noi sperăm să avem din ce să facem testele genetice pentru stabilirea ADN-ului și, implicit, a identității victimei sau a victimelor”, ne-au dezvăluit surse medicale.

Geneticienii de la IML „Mina Minovici” au în plan, după ce vor stabili  care este proveniența fragmentelor osoase, să recompună, precum într-un puzzle, scheletul victimei. O dată curățate, oasele vor arăta nu numai dacă sunt umane, ci și dacă incendierea lor s-a făcut cu ajutorul unor substanțe inflamabile. „Vom încerca, pe cât posibil, să recompunem scheletul. În același timp, testele de laborator ne vor arăta și ce substanțe s-au folosit la arderea oaselor care sunt foarte deteriorate”.

Ca parte judiciară a anchetei în cazul ororilor comise la Caracal,  Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani, cel arestat pentru 30 de zile pentru uciderea Alexandrei dar și pentru o altă crimă pe care ar fi mărturisit-o, va fi expertizat psihiatric. Până acum însă, procurorii nu au făcut nici o cerere către IML pentru ca legiștii specializați în psihiatrie să-l programeze pe bărbat pentru expertiza psihiatrică.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
3.661 afisari

3 COMENTARII

  1. Stimate Domn Bodoc, Dvs scrieti cum ca
    ,,La o primă evaluare – ce va fi certificată zilele viitoare doar după efectuarea testelor genetice și antropologice -, specialiștii spun că bucățile de os, toate calcinate și extrem de mici, ar fi de proveniență umană,,.
    Iar IML pe care il citati spune :,,Fragmentele osoase par a fi umane, dar nu ne putem pronunța înainte de a avea rezultatele testelor de laborator. Acum se lucrează, suntem într-o primă etapă,,. Personal cred IML mai ales ca munca dansilor este acum f laborioasa date fiind materialele primite – fragmente, parca si cenusa, etc-. Acum cu tot acest tambalau si cu implicarea Presedintelui, a Primului Ministru, Parlamant, etc.nu-si pot permite decat rezultate corecte. Deci termenul dat anterior este prea mic.De aceea l-au prelungit pe saptamana viitoare si poate si mai mult.
    Ref tambalau care este acum in Caracal cu politisti adusi din diverse orase ale patriei, desigur ptr a-i ajuta pe cei din Caracar si sper nu la dispozitia lor, mie, care am incredere in institutiile statului cu toti coruptii din ele, imi suna a ceva f inteligent.Populatia vrea miscare in teren, cautari,sapaturi si altele cu presa dupa ei. Asta vrea asta primeste.La nivelele desemnate de a se ocupa de acest caz se munceste asa cum trebuie, dupa proceduri clar stabilite.Si sigur se munceste cu daruire, competenta si dorinta de rezolvare a acestor cazuri.Sper ca in final sa aflam ca ele sunt in viata. Pentru ca pana acum este clar, nu este nici o dovada ca ele au fost ucise.Incinerate apoi, culmea intr-un butoi ,care de fapt nu este butoi, nici pe atat.
    Nenorocitul asta este tapul ispasitor pentru ca a declansat o ancheta ne asteptata de catre complicii sai.Cu care sigur a mai colaborat.
    Mi s-a parut aiurea ca fata a sunat la 112 si nu si-a sunat parintii. Aseara dupa ce am vazut inregistrarile cu Dinca prin oras in ziua si la ora cand spunea ca a omorat-o m-am gandit ca a fost trimis la plimbare de catre complicii lui care se asteptau ca Politia sa intre imediat in aceea zi in casa lui.I-au luat telefonul, au pus-o pe fata sa dea telefon la 112. I-au lasat telefonul i-au dat alte haine fetei si i-au plantat probe lui Dinca.Apoi au plecat cu ea pe poarta din spatele casei. Cata mila pe un criminal sa-i cumpere victimei crema de maini! Poate au legat-o, i-au pus banda adeziva la gura. A violat-o nenorocitul, au batut-o ptr ca se opunea, dar cam atat.Adica o monstruozitate la care a participat si acest nenorocit. Care spera acum sa scape pentru ca vezi Doamne nu-si mai aminteste nimic din cauza bolii. Nici drumul spre Olt, desi este nascut si crescut in Caracal.Vecinii si alti binevoitori ,iubitori ai Politiei din Caracal si ai vecinului lor, imprastie diverse zvonuri.Actuala echipa da navala. O ,,clarvazatoare,, o detecteaza in lac sau intr-un pod, cu date prea precise sa fie adevarata premonitia, dansii fuga si acolo. Desigur ca daca nu se duceau in aceste locuri erau acuzati de reavointa.Romania si presa sunt cu ochii pe ei.Nu mai este timp sa se verifice informatiile. Seful DIICOT este o comoara! Dinca avea dosar la ei pentru trafic de persoane dar au dormit pe el.Adica, asa cum raspunde dansul senin unui reporter la intrebarea acestuia, nici macar nu au facut o adresa in Italia la omologul lor sa ia informatii despre Dinca. De ce?
    Pana acum nu am auzit ca vreo autoritate a statului implicata sa fi vorbit si cu colegii fetei. Chiar nu are nici o prietena?Spunea cineva ca parea abatuta in ultimul timp. Oare de ce?
    Dinca are bani in banca, cica 2 miliarde de lei din vanzare de terenuri. Dar le-a vandut demult. Casa si locul costa, mancarea, medicamentele. Iar el a venit de ceva timp in Romania. Si nu or fi doar banii lui ca are si familie.
    Pentru mine cel mai frumos deznodamant ar fi ca fata sa fi fost gasita in viata de catre Politie, luata in custodie iar acum Cine stie unde este ascunsa. Dar daca este asha o vor Dinca este un martor sub protectie. Desi este si complice cu nenorocitii care i-au comandat-o. Ca in filme nu? Ii mai scad din pedeapsa.
    Imi mentin parerea ca fata inca traieste. ,,Probele,, gasite nu dovedesc inca faptul ca el a omorat-o.Daca este asa sigur o vor gasi chiar daca vor fi obligati sa apeleze la FBI si la Interpol.
    Stie cineva cine sunt alesii deputat si Parlamentar care au raspunderea macar morala fata de oamenii din caracal si ce fac dansii acum?

  2. Doamnă Daniela,

    Aveți dreptate cu multe dintre afirmațiile dumneavoastră, iar poziționarea dvs. este în genere de bun simț. Fetița violată nu i-a sunat pe părinți fiindcă telefonul găsit în casa unde a fost sechestrată nu avea credit, alminteri micuța a încercat, înainte de a suna Poliția, să apeleze la ai ei. După părerea mea, ne aflăm într-unul dintre cele mai cumplite cazuri de bătaie de joc din partea autorităților statului, fiindcă, alături de altele, este evident vorba despre neglijență și nepăsare cruntă, dezinteres cras tocmai într-un caz crucial care depindea de atenție, empatie, abnegație, profesionalism.
    Sper să fie adevărată poziția dumneavoastră, iar fata să se întoarcă la școală din toamnă și să se bucure de grijă reală din partea a celor îndatorați cu ea.

    Numai bine

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger