AcasăNewsOare acceptă Washingtonul un guvern useristo-moscovit?

Oare acceptă Washingtonul un guvern useristo-moscovit?

Când vorbea despre cooperarea cu Rusia, liderul USR, Dan Barna, scăpa intenționat un porumbel ținut captiv, până atunci, în colivia diplomației: „România trebuie să dezvolte relații economice cu Rusia”. Recenta apropiere dintre Paris și Moscova explică multe, dar naște și o sumedenie de necunoscute, printre care se zărește repoziționarea „pluseriștilor” din ultimele zile. Tabăra Barna-Cioloș visează să preia puterea în România, însă deocamdată nu găsește răspunsul la întrebarea de „un milion de dolari”: oare va accepta Washingtonul un guvern useristo-moscovit, nășit de prietenia (pe interese) Macron-Putin?

 

„A venit timpul să punem capăt neîncrederii în Rusia”. Cuvinte mari rostite de cei mai importanți oameni din aparatul lui Emmanuel Macron. Miniștrii francezi de Externe și al Apărării i-au primit la discuții pe omologii ruși, întâlnire facilitată chiar de președintele Macron, ale cărui interese legate de axa Paris-Moscova depășesc „granițele” trasate de UE.

„Este momentul propice pentru a acționa în vederea reducerii neîncrederii în Rusia. Propunem o nouă agendă a încrederii comune între Franța și Rusia. Iar calitatea discuțiilor de azi mă face să cred că suntem pe drumul cel bun”, zice Jean-Yves Le Drian, ministrul de Externe. La rândul său, Serghei Lavrov, șeful diplomației de la Kremlin, a salutat iniţiativa Parisului, dând asigurări că „o consolidare a cooperării ruso-franceze pe scena internaţională corespunde în întregime poziţiei preşedintelui Putin şi intereselor Rusiei”.

La București, friguri pe caniculă

Veștile de la Paris au stârnit rumoare în cancelariile europene, ba la București unii chiar au dat în friguri, deși temperaturile trec de 30 de grade. Emoțiile cele mai mari sunt în tabăra USR-PLUS, știută fiind apropierea (unii i-ar putea spune chiar subordonare) oamenilor lui Dacian Cioloș de agenda Franței. Ca lider al grupului Renew Europe (înființat de Emmanuel Macron), Cioloș ascultă ordinele venite direct de la președintele francez, or amiciția Macron-Putin și apropierea Parisului de Moscova nu prea dau bine în ochii românilor.

Dan Barna și Dacian Cioloș știu că, fără girul Washingtonului, PLUSR nu pupă nici măcar turul 2, așa că e nevoie de binecuvântarea Unchiului Sam. Numai că încă nu se știe dacă America va închide ochii în fața combinațiilor puse la cale pe filiera Paris-Moscova-București; se prea poate ca, din dorința de a-și proteja interesele aici, partenerii noștri strategici să zică „stop”, caz în care șandramaua USR-PLUS se dărâmă instant.

Vor să guverneze pe fast-forward

Până să ia lumină de la Ambasada SUA, „salvatorii” României fac planuri peste planuri cum să ajungă mai repede la guvernare.

USR-PLUS a pregătit un acord politic și parlamentar pentru organizarea de alegeri anticipate în 2020, totul cu largul concurs al președintelui Klaus Iohannis. Cum vor ei să ajungă la guvernare driblând voința poporului? Nimic mai simplu: „(…) Președintele se angajează să înainteze Parlamentului două propuneri de învestitură, iar parlamentarii partidelor semnatare se angajează să respingă cele două solicitări . În condițiile articolului 89 alineat (1) privind Dizolvarea Parlamentului, din Constituția României, care prevede (1) După consultarea președinților celor două Camere și a liderilor grupurilor parlamentare, Președintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare și numai după respingerea a cel puțin două solicitări de investitură. Viitorul președinte al României se angajează să dizolve Parlamentul pe 6 martie 2020 pentru ca alegerile anticipate să poată fi organizate cel mai târziu odată cu alegerile locale din iunie 2020”.

E limpede pentru toată lumea că Opoziția nu mai are niciun fel de scrupule când vine vorba să înhațe puterea în România! Au adulmecat ciolanul, iar mirosul banilor le ia mințile, se calcă pe cadavre în bătălia pentru portofolii, agenții guvernamentale, sinecuri, lefuri și indemnizații.

author avatar
Nicholas Cezar
1.408 afisari

5 COMENTARII

  1. ALEGERILE NU-S O TREABA DE 2 LEI :RECUZITA ,DECORUL,ACTORII PRINCIPALI,dublurile ,FIGURANTII GEN DIACONU,CASCADORII DE TOT RASUL SI SCENARIUL CARE-I PREGATIT PRIN GRIJA LICURICIULUI CEL MARE.
    Vezi prostanacul s-a culcat presedinte si s-a sculat nimeni!!,circul-circoteca = slabiciunea romanului dus de nas ca vita la abator.
    De unde si zicala „pleaca ai nostri ,vin ai nostri noi ramanem tot ca protii cu gura cascata si cu buzunarul gol „

  2. Cu Rusia trebuie deschis un canal diplomatic. Nu inseamna ca esti bolsevic. Inseamna ca trebuie sa gandesti un pact de pace. Noi nu am semnat un astfel de pact dupa razboiul 2. Noi ca vecini trebuie sa gandim un viitor comercial amiabil. Vedeti puteri precum Franta, Sua, Germania mereu au contact diplomatic. Romania are acolo un tezaur la care lucra istorici pentru inventariere. Si pentru asta e loc de buna ziua. Apoi ce ne doare pe toti cei constienti e Basarabia. Si acolo e loc de negocieri pentru o reintregire a neamului. Nu poti instraina prin indiferenta o parte a neamului romanesc. Altfel cu Rusia cultural lucrurile merg f bine. Vin patinatori artistici mari dirijori, si la Enescu a fost serata muzicii slave, fanfara din Moscova etc. Politic insa contactele stau prost. Apoi trebuie deschise cai comerciale. Rusii sunt mari consumatori de carne, vin si alcool. Ce le dai ce iti da?

  3. Rusia e un continent nj mai reprezinta o suoerputere dar avem langa noi o putere. Nu poti ca vecini sa iesi zilnic din casa cu spatele la ei. Nu e sanatos psihologic. In rest ce e al nostru in Ue si Nato e al nostru in angajament. Deci nu inseamna asta comunism sau orientari rasaritene dar avem cimitire in est cu flori.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger