AcasăNewsOana Roman a povestit cum se poartă personalul de la azilul de...

Oana Roman a povestit cum se poartă personalul de la azilul de bătrâni cu mama ei: „Nu-i anunţ când mă duc”

Oana Roman a dus-o pe mama sa la un centru de bătrâni, iar din cauza asta a fost aspru criticată în mediul online. Totuşi, fosta prezentatoare TV a mărturisit că a vrut să ofere un exemplu şi să desfiinţeze prejudecăţile din acest punct de vedere.

Fiica lui Petre Roman le-a explicat urmăritorilor ei că mama sa trăiește în condiții foarte bune și că nu îi lipsește absolut nimic la centrul de bătrâni.

Mioara Roman, îngrijită cu mare atenţie

Aşadar, Oana Roman a primit de-alungul timpului critici dure, după ce a decis să-și trateze mama la un centru de bătrâni, aceasta având probleme de sănătate.

Am ajuns acasă și m-am pus să citesc un pic, dar înainte de asta voiam să vorbim despre faptul că am fost astăzi la mama, evident, cum am aterizat m-am dus direct la ea și, când am ajuns, eu niciodată nu anunț când mă duc, am găsit-o cu 2 Khinetoterapeute, cu infirmiera, cu asistenta și cu doctorița geristă care urma să-i ia tensiunea, glicemia și restul.

Fetele de kinetoterapie făceau cu ea exercițiile și mobilizarea, infirmiera făcuse curățenia, o schimbase și era totul nou și voiam să vă spun, mia ales celor care contestă această decizie pe care eu am luat-o referitoare la mama, că aceste lucruri acasă sunt imposibil de făcut, să ai atât de mult personal calificat pentru grija cuiva acasă este imposibil.

Trebuie să înțelegeți asta. Din cauza faptului că există mulți care gândesc că bătrânii care stau în centre de geriatrie sunt chinuiți, din această cauză nicio persoană publică din România nu a avut curajul să-și asume public în momentul în care au dus un părinte într-un astfel de centru, doar că nu au avut curaj să vorbească.

Eu am vorbit din prima zi i o s-o fac până în ultima zi, pentru că poate așa dăm un exemplu și poate așa reușim să schimbăm un pic această mentalitate atât e greșită.

Evident că trebuie să alegem centre cum trebuie, evident că trebuie să avem banu pentru asta, dar gândiți-vă că dacă veți un bătrân care are nevoie de infirmieră, de Khinetoterapeut, de doctor și ala mai departe, și acasă costurile sunt foarte mari, doar că acasă n-ai cum să-i aduci pe toți în mod permanent și atunci e bine să fie într-un loc special, a spus Oana Roman.

Costuri de aproape 4000 euro/lună

Fosta soție a lui Petre Roman locuiește acum într-un centru de bătrâni lux, costurile încadrându-se între 2 500 și 4 000 de euro în fiecare lună.

Catinca Roman a decis să nu-i spună momentan mamei sale că tatăl ei, Iosif Zilahy, a decedat seara trecută.

Aceasta a mărturisit recent, în cadrul emisiunii lui Cristi Brancu, că încearcă să o protejeze pe Mioara Roman, care se recuperează după o intervenție complicată la șold: „Încă nu, pentru că nu aș vrea să îi creez un stres suplimentar în acest moment”, a declarat Catinca Roman, în emisiunea amintită.

author avatar
Andrei Ștefan
735 afisari

4 COMENTARII

  1. Se văitau ca nu au bani, nu au cu ce plăti chiria, de unde au sa dea 4000 de euro pe luna la azil de lux?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger