AcasăNewsOana Mizil este CERCETATA PENAL! Ce acuzatii i se aduc!

Oana Mizil este CERCETATA PENAL! Ce acuzatii i se aduc!

Parchetul general a deschis un dosar penal pe numele deputatei PSD, Oana Mizil, care este cercetata pentru conflicte de interese dupa ce si-a angajat mama la cabinetul parlamentar.

„Oana Niculescu Mizil Stefanescu Tohme, deputat in Parlamentul Romaniei, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Stefanescu, incepand cu data de 29.04.2009, pana in prezent, in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 42 Bucuresti, incalcand, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei”, potrivit Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu privire la o posibila incalcarea  a legii nr. 161 din 2003, care se refera la conflicul de interese, de catre Oana Mizil.

Social-democrata este deputat in parlamentul Romaniei din 2008, an in care a fost aleasa in Colegiul 20 din Bucuresti.

Oana Mizil are, potrivit celei mai noi declaratii de avere, un teren la Snagov, doua apartamente in Bucuresti, bijuterii de 850. 000 de euro, si ar fi imprumutat cu bani diverse persoane private.

author avatar
Alina Costache
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger