AcasăNewsOamenii trebuie sa paraseasca Terra ca sa salveze rasa umana!

Oamenii trebuie sa paraseasca Terra ca sa salveze rasa umana!

Pana sa ne luam adio de la Planeta Albastra, mai avem de trait

Cercetatorii sunt de parere ca rasa umana nu va supravietui daca va ramane exclusiv pe Terra. Viata, in viitor, pe Planeta Albastra, devine din ce in ce mai riscanta.

Pana sa ne luam adio de la Planeta Albastra, mai avem de trait

De multa vreme, oamenii de stiinta catalogheaza pericolele care ameninta viata pe Pamant, iar acestea nu sunt putine. De departe cel mai mare si cel mai probabil pericol este ciocnirea cu un asteroid gigantic, eveniment ce a dus si in trecut la disparitia speciilor de viata dominante de pe Pamant. Un alt pericol, din ce in ce mai vehiculat in ultima vreme, este epuizarea resurselor naturale necesare vietii si razboaiele generate de supravietuire.

In cautarea altei planete

Vestile date de cercetatori nu sunt deloc linistitoare. Daca se rezolva problema resurselor, daca se reuseste controlarea procesului de incalzire globala, daca va exista tehnologia necesara devierii unui asteroid urias care s-ar indrepta spre Terra – dupa cum anunta cercetatorii rusi – si daca  nicio supernova nu va exploda, trimitandu-si radiatiile letale impotriva pamantenilor, omenirea tot n-ar reusi sa supravietuiasca. Viata pe Terra este conditionata de viata Soarelui. Iar Soarele va muri peste vreo 5 miliarde de ani!!!! Doamne, parca incepem sa ne mai revenim in simtiri! Deci, omenirea mai are timp sa exploreze spatiului cosmic in cautarea unei planete proaspete, numai buna de exploatat de catre fiinta superioara numita om. Daca n-o fi un „titlu” deja revendicat in spatiu de alte regnuri sau rase umanoide. Cine stie?! Filmele americane s.f. se pare ca au tatonat deja cateva universuri.

author avatar
Adina Mutar
711 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger