AcasăNewsOamenii s-au baricadat în case, de teama urşilor, la Buzău. Animalele sfâşie...

Oamenii s-au baricadat în case, de teama urşilor, la Buzău. Animalele sfâşie tot ce întâlnesc în cale

ursi

Este alertă maximă în localitatea buzoiană Aldeni, unde un urs face prăpăd noapte de noapte. Animalul intră în gospodării și omoară orice animal îi iese în cale. Într-o singură seară, animalul a sfâşiat 4 oi și 2 capre, din două curți diferite.

Localnicii se tem acum pentru viețile lor, iar autoritățile locale susțin că nu au cum să intervină în acest caz.

Ursul sare gardul electric

Nici măcar gardul electric montat de fermieri nu l-a împiedicat pe urs să ucidă patru dintre vietăţile din gospodării.

„A sărit gardul aici, peste corlată la oi şi am găsit oile mâncate, aici. Uite ce a făcut ursul! Uite! Berbec, oaie… astea sunt rupte. Uită-te cum le-a mâncat”, a povestit un sătean.

Locuitorii din Aldeni se tem că ar putea da nas în nas cu sălbăticiunile la orice oră din zi şi noapte.

220 de urşi ar putea fi ucişi

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat că 220 de urşi ar putea fi ucişi, iar propunerea de avizare a acestui ordin a fost trimisă Academiei Române.

Cred că este bine să clarific faptul că nu ministrul Mediului, nu Ministerul Mediului decide că trebuie ucişi, împuşcaţi, eutanasiaţi, relocaţi sau alungaţi un număr mai mare sau mai mic de urşi.

Există un studiu făcut de către persoane care cu asta se ocupă în fiecare zi, studiu care, pe de o parte, estimează populaţia totală de urs brun din România şi, pe de altă parte, propune nişte măsuri de diminuare a conflictelor între urs şi om.

Şi când mă refer la diminuarea conflictelor, mă refer la acele situaţii în care interacţiunea dintre om şi urs se soldează fie cu pagube însemnate în gospodăriile oamenilor şi primesc zilnic mesaje de la familii care îmi trimit fotografii cu animale din bătătură ucise de puţin timp de urs şi care mă întreabă cu ce or să-şi hrănească copiii de azi încolo”, a spus ministrul.

El a menţionat că în procesul de avizare pentru uciderea urşilor, Academia Română a transmis că este de acord cu 220 de exemplare în loc de 500.

author avatar
Andrei Ștefan
16.679 afisari

54 COMENTARII

  1. De ce nu este impuscat? Se asteapta sa manance si oameni? Statul asta chiar nu este in stare de nimic decat sa linga stapanii?

  2. Ursii prinsi sa fie alocati in gradina cotrocenilor si tinuti flamanzi ,poate mai scapam de jegurile si tradatorii tarii !

  3. Ce treabă are cacademia ?…poate ne spun docții câți urși sunt în uniunea europeană fără colonia rumania!…
    Poate ar fi bine ca lunar să aducă cate un urs în clădirea lor de Arahat!…are ursul ce mânca la academicieni…să-i facă doctori…

  4. Relocati la ma-ta-n curte prostule!Adica la Cotroceni,Palatul Parlamentulyi ,chiar si la Academia Romana unde sunt numai cretini!

  5. Noapte de noapte ROALERT ne trezește ca să ne anunțe ca vine ursul. Cred ca o sa ajungem ca în povestea cu Petrica și lupul!☠☠☠

  6. De ce să omorâm urșii, cred că ar trebui să omorâm politicienii care aprobă tăierea pădurilor. Din zi în zi rămânem fără o ROMÂNIE frumoasă. Cred că suntem cu toții de acord.

  7. Un adăpost ca cel de la Zărnești sau chiar mai mare,ar rezolva problema.
    Și așa îi împacă pe toți.

  8. Au ramas fara habitat si sunt lasati infometati special sa coboare in gospodarii pt ca o sa ajunga si Romania ca occidentul fara animale in paduri si fara paduri.Apocalipsa climatica o face animalul om satanizat !!

    • Dar de ce coboara doar ursii care n au nici un dusman in padure?de ce nu vezi si lupi pe strada?sau caprioarele?

  9. Nene, cam mulți țin cu ursul și nu cu omul…
    Pana nu va face o victima umană, ursul va fi gâdilat de toții prostii cu pretenții academice și nu numai, în loc sa se ia masurile care trebuie luate pentru protejarea OMULUI…

    • După ce va ataca omul mortal abia atunci ursul va fi condamnat prin împușcare sau eutanasiat

  10. Cine te crezi omule analfabet funcțional???crezi că ești mai deștept ca ursul??pe unde treci băi omule lași dezastru in urmă … păduri tăiate ape poluate pământ secătuit poluare mizerie gunoaie cadavre

  11. Se vede ca traiti in alta lume…alte tari duc lipsa de mamiferele care traiesc la noi si bastanii taie padurile…de vina sunt cei cate administreaza padurile, ce fac cu banii din taieri ..mancarea la animale unde este ? …daca ar avea paduri si mancare nu ar mai da iama in gospodarii…sa stagneze ani buni taierea de paduri si o sa fie alta discutie

  12. Suntem terorizați aici în Sapoca! Ne e frica sa mai ieșim pe uliță cu copii deoarece nu se știe când ne poate ieșii în cale o bestie

    • Si la Badila la fel. Parintii si bunicii mei stau cu frica in san. Ursii s-au invatat sa manance animalele oamenilor nu ca nu au paduri cel putin in zona noastra.Dar cu ani in urma au fost relocati , de unde nu stiu. Si de atunci tot fac ravagii

  13. Greșit, avizul Academiei Romane este consultativ, Ministerul Mediului decide cați urși se pot împușca in baza unui ordin de ministru. In varianta initiala se propusese vanarea de catre vanatori a 462 de ursi, iar acum ministrul a propus 100 si putin doar de catre personalul asociatiilor de vanatoare.
    Relocarea este o prostie, iau problema de la mine si o duc vecinului, adica bani aruncati pe fereastra !

  14. Nu știm cine e vinovat sau nu , dar ce fac mâine dimineața la ora 5 ca trebuie sa plec către servici ? Dau cu petarde să trezesc oamenii ce dorm ,sau îmi cumpăr arma ? Ca până la maxi facem 30 min iar ursul vine pe aici cam permanent …

  15. Să-l văd eu pe ăla care vrea realocarea ursului când primești pe roalert vestea că ursul este la tine pe stradă și tu tocmai ajungi acasă de la sch.2?

  16. Ce-o să faceți? O să dea faliment zonele montane, o să afecteze creșterea animalelor, turismul etc

  17. Ursul a urcat în vîrful lantului trofic nemai avind dusmani naturali si fiind protejat excesiv de ONG~uri si Academicidni cretini si corupti!E de datoria oamenilor normali sa intervina in restabilirea echilibrului dintre efectiv si nevoile speciei Urs pina nu va fi prea tirziu!

  18. O porcarie, nu mai poti iesi din casa daramite excursie la munte cu rucsacul.
    Au ajuns mai tari ca sobolanii.
    Sa fie rariti prin impuscare

  19. Ar trebui duși toți Ongistii in această comună si lăsați să doarmă în grajd cu animalele!😡😡😡

  20. Eu am avut mana rupta și piciorul sfâșiat de urs când am vrut sa scap o oaie .noroc ca am avut caini buni altfel ma omora.aia care cer revocare nu știu cu cine au de a face.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger