AcasăNewsOamenii lui Kovesi fug din sistem!

Oamenii lui Kovesi fug din sistem!

CSM i-a pensionat pe unii dintre magistrații de pe ”culoarele Justiției”

După abrambureala din ultimul timp din Justiție, în care mininistrul interimar Cătălin Predoiu, prin semnătura lui Iohannis, a numit fără drepturi legale șefi la Parchetul General, DIICOT și DNA, iată că acum sistemul reacționează. Multe nume sonore de magistrați din Ministerul Public care i-au fost apropiați fostei șefei Laura Codruța Kovesi defectează.

CSM i a pensionat pe unii dintre magistrații de pe culoarele Justiției

CSM a decis, ieri, ca procurori cu nume grele din Ministerul Public să plece la pensie după ce aceștia au solicitat acest lucru. Printre cei care au vrut să părăsească barca este Ilie Narița. Acesta i-a ținut locul fostului PG, Augustin Lazăr, ca șef la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia, unde a rezolvat, de-a lungul timpului, dosare fierbinți, pe tăcute.

”Lupii tineri” pensionari

De asemnea, la capăt de line sunt și Luminița Popa de la DNA Central;  Iuliana Nedelcu, procuror șef adjunct, Secția judiciară, PÎCCJ;  Camelia Petrescu, procuror general adjunct, PCA Brașov;  Marian Alexandru fost delegat ca procuror-șef, Secția urmărire penală și nu în ultimul rând Ovidiu Cătălin Nistor, PÎCCJ; Mircea Dan Răileanu, PÎCCJ. Membrii CSM au decis că solicitările acestora sunt valide astfel că au admis pensionările fără nici-o remușcare. Cel mai sonor nume care ”a fugit” din Parchet este cel al lui Ovidiu Cătălin Nistor, apropiat al fostului ministru Monica Macovei și care și-a dorit foarte mult șefia DNA. Deciziile de pensionare vor ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis care va trebui să semneze decretele. Ordinele de pensionare vor intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial, doar că ”lupii tineri” din Justiție vor avea alte pârghii de a sluji sistemul, poate.

author avatar
Ramona Feraru
973 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger