AcasăNewsOamenii lui Hayssam, condamnati la inchisoare

Oamenii lui Hayssam, condamnati la inchisoare

Complicii lui Omar Hayssam, care l-au ajutat pe teroristul sirian sa fuga din tara, au fost condamnati, marti, la inchisoare.

Hayssam a fugit din Romania in 2006, dupa ce a fost acuzat ca ar fi personajul principal al rapirii jurnalistilor romani din 2005, din Irak.

Sirianul a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare, pentru terorism, dar a reusit sa fuga din tara cu putin timp inainte de anuntarea verdictului.

Conform digi24.ro, Hayssam a fost ajutat de doi dintre fratii sai, Omar Mahmoud si Omar Mukhles, dar si de Mustafa Tartoussi, unul dintre aghiotantii sai.

Iar cei trei au fost condamnati, marti, la inchisoare cu executare, sentinta Instantei Supreme fiind definitiva. Fratii Mukhles si Mahmoud au primit cate cinci ani de inchisoare, iar Tartoussi a primit sapte ani de inchisoare.

Cazul Hayssam a facut mare valva la vremea respectiva, fuga sirianului producand un adevarat cutremur. Sefii de la SRI, SIE, Serviciul Secret al Ministerului de Interne si procurorul general au demisionat. Iar Hayssam a fost reperat in Siria si readus in Romania abia anul trecut, pentru a-si ispasi pedeapsa.

author avatar
Cristi Ionita
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger