AcasăNewsOamenii legii au facut verificari in cazul dezinfectantilor

Oamenii legii au facut verificari in cazul dezinfectantilor

Desi e sambata, politistii specializati in investigarea unor chestiuni cu natura economica au fost pe teren.

Mai exact, s-au oprit la mai multe adrese ce tin de compania Hexi Pharma, respectiv la puncte de lucru atat din Capitala, cat si din tara, dar si, potrivit Digi24, la depozitul din Mogosoaia. Trebuie mentionat faptul ca la fata locului a ajuns, dimineata, chiar patronul acestui depozit. A fost, de altfel, cel care le-a deschis anchetatorilor poarta de acces in incinta.

Scopul acestei actiuni vizeaza verificarea si identificarea de inscrisuri si alte documente ce pot constitui probe in ancheta desfasurata in acest caz indelung mediatizat in ultima perioada.

Verificarile de teren vin la doar o zi de cand Ministerul Sanatatii a facut publica o lista cu 50 de spitale din tara, inclusiv 9 din Bucuresti, in care s-au constatat „probe neconforme” in cadrul cercetarilor care se fac in privinta dezinfectantilor folositi in unitatile sanitare, fiind vorba despre un caz in care si procurorii fac o ancheta, in cadrul unui dosar penal. Totodata, vineri, din directia ministerului amintit se mentiona faptul ca „Ministerul Sanatatii, pe baza analizei situatiei existente, a elaborat un plan de masuri si a decis ca prima etapa in acest sens extinderea in regim de urgenta a prelevarii testelor de sanitatie privind utilizarea tuturor biocidelor folosite in cadrul unitatilor sanitare cu patruri. Actiunea se va derula prin controale incrucisate in unitatile sanitare in care au fost depistate neconformitati cu prilejul actiunilor de control anterioare”, dar si ca „ministrul Sanatatii a dispus reprezentantilor Directiilor de Sanatate Publica sa verifice prin intermediul compartimentelor de audit contractele incheiate de catre unitatile sanitare publice din subordinea Ministerului Sanatatii cu firma HexiPharma”.

Nu in ultimul rand, si seful statului a reactionat pe acest subiect, cerand, pe Facebook, reponsabililor din Sanatate sa ia masuri. „Astept din partea Ministerului Sanatatii o analiza exacta si un plan clar de masuri de urgenta cu privire la situatia din domeniul sanatatii, ca urmare a publicarii listei cu spitalele in care au fost depistate probleme cu dezinfectantii”, a transmis presedintele.

100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger