AcasăNewsOamenii legii, alertați fără rost. Ce le-a putut da prin gând unor...

Oamenii legii, alertați fără rost. Ce le-a putut da prin gând unor adolescente. ”Pentru amuzament”

(foto: Facebook)

Din rândul situațiilor în care autoritățile sunt puse în alertă în mod nejustificat, în răstimpul în care pot apărea situații de risc real, la adresa altor persoane decât cele care apelează fără să fie cazul 112, face parte și un caz raportat recent de la nivelul IPJ Brașov.

Două adolescente – una în vârstă de 13 ani și cealaltă de 15 ani – sunt acuzate că au pus fără rost pe drumuri o armată de oameni, când de fapt s-a constatat că numărul unic de urgență 112 ar fi fost apelat doar ”pentru amuzament”. Totul, după ce fetele ar fi găsit un telefon mobil. Pe care s-ar fi gândit să îl folosească pentru a se ține de glume nesărate.

Totul s-a întâmplat duminică seară, însă abia în această a doua zi a săptămânii s-a aflat public de întreaga poveste. Cum sesizarea venită la 112 viza un posibil caz de răpire, s-a sunat mobilizarea, la nivelul Poliției.

”În fapt, la data de 13 iunie 2021, în jurul orei 19.30, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat, prin apelul unic de urgență 112, de către o persoană de sex feminin, cu privire la faptul că, în timp ce s-ar fi aflat într-un parc situat pe raza localității Tărlungeni din județul Brașov, atât ea, cât și o altă tânără, ar fi fost constrânse de către două persoane de sex masculin necunoscute, să pătrundă în interiorul unui autovehicul cu care s-ar fi deplasat spre o locație necunoscută”, au transmis reprezentanții IPJ Brașov, marți, 15 iunie, într-un comunicat.

S-au făcut și filtre rutiere

S-au format mai multe echipe operative complexe, din care au făcut parte polițiști de la mai multe servicii și secții de poliție, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi. Și s-au început căutările, pentru a se încerca găsirea, pe cât de repede posibil, a celor două tinere presupus a fi fost răpite.

În acest sens, s-au instituit inclusiv filtre rutiere, în vederea depistării mașinii în care ar fi fost urcate fetele.

Primele explicații

​Doar că după toată această mobilizare de forțe, s-a stabilit că alerta a fost una falsă. Unica veste bună este aceea că fetele nu au fost într-o situație reală de pericol. În schimb, în acest caz motivul pentru care a fost apelat 112 este unul reprobabil.

”În urma activităților procedurale desfășurate, polițiștii au identificat cele două tinere, acestea având vârste de 13 ani, respectiv 15 ani, din localitatea Tărlungeni, județul Brașov, iar din cercetările efectuate în cauză au stabilit faptul că acestea ar fi găsit pe raza localității de domiciliu, un telefon mobil, ce avea inserată o cartelă funcțională și l-ar fi utilizat efectuând, pentru amuzament mai multe apeluri 112, sesizând totodată, în mod eronat, faptul că sunt lipsite de libertate”, au mai anunțat oficialii IPJ Brașov.

În cazul de față se continuă cercetările.

286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger