AcasăNewsOamenii afectați de exploziile de la Crevedia cer despăgubiri de peste 8...

Oamenii afectați de exploziile de la Crevedia cer despăgubiri de peste 8 milioane de euro

sursa foto> Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

La o lună de la nenorocirea de la Crevedia, și de la exploziile cu urmări devastatoare, soldate cu 5 decese, peste 50 de răniți și numeroase pagube materiale, ancheta în acest caz continuă.

Din câte s-a anunțat oficial, până la momentul de față, au fost audiaţi, în calitate de persoane vătămate, 90 de oameni care au suferit vătămări fizice, materiale şi/sau morale în urma producerii exploziilor de la staţia GPL din Crevedia.

S-a aflat că 81 de persoane s-au constituit parte civilă în cauză, cu suma totală de 8.510.000 euro şi 371.300 lei.

S-a cerut prelungirea arestului preventiv față de cei doi administratori

Un judecător din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 urmează să decidă dacă administratorii staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, vor rămâne în arest preventiv.

„În dosarul privind incendiul izbucnit în data de 26 august 2023 în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală criminalistică a solicitat prelungirea măsurii arestării preventive față de doi inculpați, administratori ai unei societăți comerciale, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 6 octombrie 2023 până la 4 noiembrie 2023”, a informat, miercuri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Potrivit comunicatului PÎCCJ, în referatul cu propunere de prelungire a măsurii arestării preventive s-a reținut că „inculpații, în decursul unei perioade de timp de cel puțin 3 ani, au promovat în cadrul societății, în mod sistematic, o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate în scop pecuniar, sfidând deciziile de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând în mod nepermis de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități”.

Conform reprezentanților Parchetului, faptele menționate au avut următoarele consecințe: decesul a cinci persoane, vătămarea corporală a 56 persoane, 6 case distruse total, 83 case distruse parțial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor, aflate pe o rază de aproximativ 1.5 kilometri.

90 de persoane audiate

Din cercetările efectuate rezultă că dispozițiile procesual-penale cu privire la persoana vătămată sunt incidente față de 158 de persoane.

Până în acest moment, au fost audiate, în calitate de persoană vătămată, 90 de persoane care au suferit vătămări fizice, materiale și/sau morale în urma producerii faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale. Dintre acestea, 81 de persoane s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 8.510.000 euro și 371.300 lei”, se menționează în comunicatul PÎCCJ.

Propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive a fost înaintată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 București – a mai anunțat Parchetul.

author avatar
Andrei Coman
129 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger