AcasăNews“Oameni şi fapte pentru 100 de ani”, în şcoli şi universităţi

“Oameni şi fapte pentru 100 de ani”, în şcoli şi universităţi

Bucureştenii vor putea afla, într-un mod atractiv, informații importante despre personalitățile reprezentative ale țării noastre, dar și despre înfăptuirea României Mari. Proiectul cultural-educativ „Oameni și fapte pentru 100 de ani”, dedicat Centenarului Marii Uniri și derulat de Asociația DAEVAM, a fost demarat pe 1 octombrie 2018, iar în cadrul acestuia vor fi realizate o conferință axată pe teme esențiale pentru poporul nostru, dar și o expoziție impresionantă. De asemenea, în unitățile de învățământ bucureștene s-a dat startul distribuirii de materiale informative menite să promoveze valorile naționale.

România se poate mândri cu numeroase personalități de seamă, care, în ultimii 100 de ani, și-au pus semnificativ amprenta asupra dezvoltării țării și a promovării imaginii sale peste hotare. În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, încurajarea bucureștenilor să descopere cât mai multe informații despre românii care au făcut istorie, în diverse domenii, este esențială. Proiectul „Oameni și fapte pentru 100 de ani”, derulat de Asociația DAEVAM, se adresează atât tinerilor, cât și specialiștilor în domeniu, care vor să aprofundeze informații despre Marea Unire. În cadrul acestui demers cultural, va fi organizată o conferință la care au fost invitați specialiști de marcă, recunoscuți la nivel național, respectiv prof. univ. dr. Silviu Angelescu, dr. Liviu Țăranu, prof. univ. dr. Ion Calafeteanu, prof. univ. dr. Gheorghe Sbarna, prof. univ. dr. Constantin Hlihor, istoricul și jurnalistul Florian Bichir, prof. Cornel Lungu, prof. Ion Constantin, prof. univ. Ion Giurca și istoricul Petre Otu.

„Oameni și fapte pentru 100 de ani” le va oferi bucureștenilor și o expoziție de fotografie deosebită, care va pune accentul pe imagini impresionante, unele fiind de colecție, reprezentative pentru Centenarul Marii Uniri. Această expoziție va fi accesibilă publicului larg.

Totodată, în unitățile de învățământ din București, respectiv școli, licee și facultăți, a început, de la 1 octombrie, distribuirea broșurilor cultural-istorice „Oameni și fapte pentru 100 de ani”.  Aceste materiale prezintă, într-un mod captivant, informații despre personalități de seamă, precum   Constantin Brâncuși, George Enescu, Henri Coandă, Emil Cioran, Mircea Eliade, Ana Aslan, Regele Mihai I, Dumitru Prunariu, Gheorghe Zamfir, Gheorghe Hagi, Ilie Năstase, Nadia Comăneci. „Cea mai bună modalitate prin care putem reuși să îi încurajăm pe tineri să descopere sau să aprofundeze istoria poporului nostru și să conștientizeze importanța înfăpturirii Marii Uniri este, din punctul meu de vedere, aceea de a le oferi cât mai multe exemple pozitive.  Prin proiectul  «Oameni și fapte pentru 100 de ani», care include și aceste broșuri distribuite gratuit în școli, licee și facultăți, ne-am propus să le stimulăm locuitorilor Capitalei «apetitul» pentru tot ce înseamnă unicitate spirtuală și culturală a neamului nostru. Reacțiile pozitive pe care le-au avut elevii și studenții care au primit deja materiale informative au depășit așteptările noastre”, a declarat  Bogdan Petre manager de proiect.

Distribuirea materialelor informative care vizează să le stârnească tinerilor interesul pentru istoria și cultura României va contiua, în unitățile de învățământ din București, și în perioada următoare.

author avatar
Andrei Coman
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger