AcasăNewsOajdea vrea limba romana obligatorie pentru functionari publici

Oajdea vrea limba romana obligatorie pentru functionari publici

Daniel Oajdea considera ca toti angajatii din institutiile de stat trebuie sa cunoasca bine limba romana

Democrat-liberalul Daniel Oajdea vrea ca toti angajatii din institutiile publice sa fie capabili “sa comunice in limba romana”.

Daniel Oajdea considera ca toti angajatii din institutiile de stat trebuie sa cunoasca bine limba romana

Deputatul PDL a depus in Parlament o initiativa legislativa care prevede obligativitatea cunoasterii limbii romane pentru cei care sunt angajati in institutiile statului. “Orice cetatean al Romaniei care considera ca intr-o institutie publica s-au facut angajari fara a se respecta acest criteriu, are dreptul sa faca o sesizare si dupa ce persoana sesizata va fi verificata, va avea dreptul sa primeasca o copie video a probei orale”, a declarat Oajdea, precizand ca initiativa legislativa prevede sanctiuni penale pentru cei care se demonstreaza ca au contribuit la angajarea in institutiile statului a unor persoane care nu sunt “capabile” sa comunice in limba romana.

Desi proiectul ii va afecta pe etnicii maghiari, democrat-liberalul sustine ca nu s-a gandit la nicio minoritate atunci cand a redactat legea. “Initiativa mea isi propune doar sa introduca acea normalitate care exista in fiecare stat civilizat al lumii. Nu poti sa mergi in SUA sa lucrezi la stat si sa nu cunosti limba engleza. Nu poti sa mergi in Franta sa pretinzi ca te angajezi la statul francez si sa nu poti comunica in franceza. Asa ceva este inadmisibil”, a mentionat Oajdea, aratand ca minoritatea nu trebuie sa stirbeasca drepturile majoritatii. “Cine lucreaza in institutiile statului trebuie sa poata comunica in limba romana. Cine nu cunoaste limba romana si nu poate comunica, poate trai in Romania, dar sa-si caute serviciu in mediul privat”, a conchis deputatul PDL.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
160 afisari

4 COMENTARII

  1. Foarte bine, asa este normal, corect foarte corect, chiar ma simt mandru ca sunt roman cand vad asa initiativa de bun simt, minoritatile de la noi din tara mai ales cea maghiara au foarte multe drepturi chiar privilegii, si se intand cu pretentiile lor foarte mult, pana acolo sa conteste Statul National Roman, o absurditate din partea unor minoritari de doar 6%.

  2. Bravo frate, era si timpul ca cineva sa faca asa ceva, ce fac maghiarii de pe la noi nu prea este normal, cui nu-i convine este liber sa plece din tara, dar un functionar al statului indiferent de etnie trebuie sa cunoasca limba de stat, asa cum este si in tarile din UE si nu numai.

  3. D-le Oajdea cred ca se apropie alegerile si propui un lucru ce trebuia sa-l sustii de cand ai intrat in parlament, dar nu numai pentru functionarii publici sa fie limba romana obligatorie, ci pentru toti cetatenii tarii, asa este in toate statele civilizate, inclusiv in cea mai civilizata tara din lume, usa.Acum este prea tarziu, unele minoritati nu vor sa mai auda de limba oficiala a tarii, dupa razboi te ridici si d-ta ca sa culegi ce? tardiva propunere, cu ea nu castigi voturi, doar de la cei fara un neuron valid.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger