AcasăNewsO vitrina de vinuri tine mereu „in priza“ discutiile de la mesele...

O vitrina de vinuri tine mereu „in priza“ discutiile de la mesele clientilor!

Pe langa atragerea unui numar cat mai mare de clienti in fiecare zi, profitul unui restaurant, al unei terase sau al unui bar poate avea mult de castigat si daca, odata intrati, oaspetii petrec cat mai mult timp in local, comandand diferite feluri de mancare si bautura.

Pentru a obtine un astfel de rezultat, prezentarea produselor trebuie sa devina o prioritate. Deosebit de utile se pot dovedi diferite echipamente HoReCa, precum o vitrina de vinuri. Aceasta permite nu numai pastrarea in cele mai bune conditii a bauturilor, ci are si rolul de a le prezenta clientilor oferta si de a-i inspira sa faca diferite comenzi.

Iata care sunt unele dintre cele mai apreciate soiuri de vin, cu ce specialitati culinare se potrivesc si ce clienti au tendinta sa le comande mai des!

Ce clienti prefera vinurile rosii?

Vinurile se cultiva de mii de ani, astfel incat au aparut reguli extrem de precise legate de pastrarea si servirea corecta a diferitelor soiuri. Atunci cand vine vorba despre cele de culoare rosie, temperatura dintr-o vitrina vinuri trebuie setata intre 15 si 20 de grade. Astfel, oaspetii se vor putea bucura de intreaga savoare a licorii, care este insa compromisa daca este pastrata la temperaturi ce depasesc 21 de grade ori coboara sub 14 grade,

In general, se considera ca vinul rosu este preferat de barbati, insa alegerea lui are legatura mai degraba cu tipurile de mancare comandate de fiecare client. Se potriveste cel mai bine cu preparatele din carne de porc, de vita sau de vanat, precum si cu mancarurile mai picante.

Merita sa pastrati la un loc cat mai vizibil intr-o vitrina de vinuri indeosebi urmatoarele trei soiuri, care se bucura de cea mai mare apreciere in randul consumatorilor romani si nu numai:

  • Cabernet Sauvignon este originar din faimoasa regiune viticola Bordeaux, din Franta. Corpolent, aspru, este unul dintre soiurile care devin mai blande pe masura ce se invechesc;
  • Feteasca Neagra are de asemenea o culoare inchisa, cu frumoase nuante rubinii. Are un gust complex, moale si robust in acelasi timp, ceea il plaseaza in topul soiurilor apreciate de catre romani;
  • Pinot Noir este de asemenea originar din Franta si se remarca printr-un caracter mai bland, care il face potrivit chiar si alaturi de pui sau de peste. Este deseori comandat si de femeile care apreciaza vinurile inchise la culoare.

Cand este recomandat vinul alb?

Pentru pastrarea soiurilor albe, vitrina de vinuri trebuie setata la o temperatura situata in jurul valorii de 3-4 grade Celsius. Vinul deschis la culoare este apreciat indeosebi de clientii care prefera pastele, precum si pestele sau preparatele din carne de pasare. Iata care sunt cele mai indragite soiuri!

  • Sauvignon Blanc este un alt vin cu denumire si cu origine frantuzeasca. Corpolent si revigorant, prezinta note fine de fructe exotice si creeaza mereu bucurie in jurul mesei;
  • Tamaioasa romaneasca este un vin dulce, cu aroma puternica, potrivit chiar si la desert;
  • Chardonnay are un gust fin, catifelat, cu note de citrice si o aroma florala deosebita. Se potriveste perfect indeosebi cu fructele de mare.

Bineinteles, posibilitatile de alegere sunt mult mai numeroase, iar clientii se vor bucura sa aiba parte de cat mai multe variante, expuse in mod inspirat intr-o vitrina vinuri. Alegeti si folositi echipamente HoReCa performante si clientii vor fi intotdeauna multumiti!

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger