AcasăNewsO ursoaică și puii ei, la scăldat sub ochii turiștilor. Care a...

O ursoaică și puii ei, la scăldat sub ochii turiștilor. Care a fost reacția oamenilor – VIDEO

O ursoaică și puii ei, la scăldat sub ochii turiștilor. Care a fost reacția oamenilor - VIDEO (sursa foto. captură youtube/abcnews)

Pe măsură ce în România se discută intens, în ultima perioadă, despre cazurile în care urșii ies din pădure și ajung fie în gospodăriile oamenilor, fie pe carosabil, nemaivorbind de situațiile grave în care sălbăticiunile atacă persoane, s-a aflat cum a fost surprinsă, de această dată dincolo de Ocean, o ursoaică în căutare de mijloace de răcorire.

Imagini incredibile au fost surprinse, recent, în California. O ursoaică și puii ei au ajuns pe malul unui lac, ba chiar au intrat în apă, căutând să mai scape de căldura toropitoare.

Din imaginile postate pe site-ul abc7news.com se poate vedea că familia de mamifere pășesc încet, dar sigur în apă, iar puii se bălăcesc sub privirile mamei. Mai multe persoane urmăresc de pe mal – de la ceva distanță – momentele de relaxare ale ursoaicei și ale celor trei pui ai săi.

Oamenii nu au părut să se grăbească să se îndepărteze de zona în care au ajuns urșii, ba chiar se poate observa că unii martori au ales să imortalizeze episodul cu ajutorul telefoanelor mobile.

Bărbat amendat în Argeș, pentru că hrănea urșii

În România s-a tot discutat în ultima perioadă despre prezența urșilor în calea oamenilor. Zilele trecute, Jandarmeria Argeș a anunțat că un bărbat a fost amendat pentru că hrănea urșii.

Nu o dată s-a recomandat oamenilor să evite contactul cu animalele sălbatice și mai ales să nu le hrănească. Recent, jandarmii argeșeni au fost alertați că în zona barajului Vidraru sunt urși pe carosabil, așa că au intervenit. ”La ieșirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezența unei ursoaice cu pui, dar și a unor turiști care hrăneau animalele din autoturism.

Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar șoferul autoturismului, un bărbat din municipiul București, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei pentru ’’hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic’’ conform art. 5 lit. t., din HCL Arefu nr. 21/2020”, a transmis, pe 13 iulie, sursa citată.

Mesajul a venit după ce săptămânile trecute un bărbat de 65 de ani a fost atacat de urs, în apropierea locuinței omului, din Tulgheș, județul Harghita. Victima, care a suferit leziuni, a fost dusă la spital cu un elicopter SMURD.