AcasăNewsO tânără a ajuns la spital, în Neamț, după ce un bărbat...

O tânără a ajuns la spital, în Neamț, după ce un bărbat i-a aruncat o petardă în mașină/Cu ce sancțiune s-a ales acesta

foto cu caracter ilustrativ/sursa foto: replicaonline.ro

Nu o dată autoritățile au transmis, mai ales în perioada Sărbătorilor de iarnă, avertismente asupra riscurilor pe care-l reprezintă folosirea improprie a materialelor pirotehnice – de genul petardelor și al pocnitorilor. Pot apărea tot felul de incidente ce riscă să pună în pericol sănătatea oamenilor.

Un incident a fost semnalat, recent, poliției din Piatra-Neamț. O tânără în vârstă de 19 ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Piatra-Neamț, acuzând dureri la urechea stângă, după ce un bărbat i-a aruncat o petardă în autoturism, a informat, miercuri, 27 decembrie, IPJ Neamţ.

Reprezentanții spitalului au fost cei care au pus mâna pe telefon și au sesizat poliția, iar în urma cercetărilor derulate de către oamenii legii s-a stabilit ce anume s-a întâmplat în acest caz. Astfel, a fost identificat cel care ar fi aruncat petarda: un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Piatra-Neamț.

Incidentul, în parcarea unui complex comercial

„La data de 26 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați telefonic, de către reprezentanții Spitalului Județean Neamț, cu privire la faptul că la unitatea de primiri urgențe se află o persoana de sex feminin, care acuză dureri la urechea stângă, provocate de zgomotul unei petarde.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la aceeași dată, în timp ce tânăra, în vârstă de 19 ani, din Dobreni, se afla în autoturismul personal, în parcarea unui complex comercial din Piatra Neamţ, având portiera şoferului deschisă, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Piatra-Neamț, ar fi aruncat o petardă în interiorul habitaclului autoturismului”, se menționează în comunicatul transmis miercuri de IPJ Neamț.

Ce amendă a primit bărbatul

Polițiștii au deschis un dosar penal în urma acestui incident. Iar bărbatul a fost amendat cu o sumă destul de mare.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, bărbatul de 48 de ani fiind sancţionat contravenţional, cu amendă în cuantum de 3.000 lei”, conform sursei citate

author avatar
Andrei Coman
438 afisari

6 COMENTARII

  1. Doar retardatii se mai bucura la petarde. Bubuiala le aduce zambete tampe pe chipuri.
    Ar trebui inasprite sanctiunile, sa fie cu inchisoare. Petardele nici nu ar trebui sa poata fi utilizate public. La orice amarat de servici, ca e un simplu ambalator de marfa si are bocanci de protectie. Nu mai zic la un tamplar, cu ochelari de protectie si manusi in mod obligatoriu. In schimb manevrarea petardelor se face pe tarabe, fara manusi, fara ochelari de protectie, fara nimic. Le folosesc copiii prin statii ca sa faca babele infarct.
    NU UITATI, ACESTE PETARDE SUNT FACUTE PRIN TARI DE MANA A 3-A CARE NU RESPECTA NIMIC!!! POTI SA APRINZI O PETARDA SI SA ITI EXPLODEZE INSTANT IN MANA CA NU ARE FITILUL CAT TREBUIE. S-A INTAMPLAT!!!! POTI RAMANE FARA DEGETE SAU FARA OCHI!!!

    • 3 ani cu executare.puscarie.
      Schimbarea legilor.Interzicerea importului de petarde.Te prinde cu petarde și nefolosite 3 ani minim de pușcărie de muncă silnică sa isi plătească „cazarea și masa” prin munca.

  2. Normal ar trebui interzise prin lege detinerea si utilizarea petardelor de catre persoane fizice. Pedepsele sa fie cu inchisoarea.

  3. Se bubuie in fiecare seara . Politia doarme sau e in greva.
    Bine ca vor salarii mari , ca si asa nu fac doi bani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger