AcasăNewsO tânără a ajuns la spital, în Neamț, după ce un bărbat...

O tânără a ajuns la spital, în Neamț, după ce un bărbat i-a aruncat o petardă în mașină/Cu ce sancțiune s-a ales acesta

foto cu caracter ilustrativ/sursa foto: replicaonline.ro

Nu o dată autoritățile au transmis, mai ales în perioada Sărbătorilor de iarnă, avertismente asupra riscurilor pe care-l reprezintă folosirea improprie a materialelor pirotehnice – de genul petardelor și al pocnitorilor. Pot apărea tot felul de incidente ce riscă să pună în pericol sănătatea oamenilor.

Un incident a fost semnalat, recent, poliției din Piatra-Neamț. O tânără în vârstă de 19 ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Piatra-Neamț, acuzând dureri la urechea stângă, după ce un bărbat i-a aruncat o petardă în autoturism, a informat, miercuri, 27 decembrie, IPJ Neamţ.

Reprezentanții spitalului au fost cei care au pus mâna pe telefon și au sesizat poliția, iar în urma cercetărilor derulate de către oamenii legii s-a stabilit ce anume s-a întâmplat în acest caz. Astfel, a fost identificat cel care ar fi aruncat petarda: un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Piatra-Neamț.

Incidentul, în parcarea unui complex comercial

„La data de 26 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați telefonic, de către reprezentanții Spitalului Județean Neamț, cu privire la faptul că la unitatea de primiri urgențe se află o persoana de sex feminin, care acuză dureri la urechea stângă, provocate de zgomotul unei petarde.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la aceeași dată, în timp ce tânăra, în vârstă de 19 ani, din Dobreni, se afla în autoturismul personal, în parcarea unui complex comercial din Piatra Neamţ, având portiera şoferului deschisă, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Piatra-Neamț, ar fi aruncat o petardă în interiorul habitaclului autoturismului”, se menționează în comunicatul transmis miercuri de IPJ Neamț.

Ce amendă a primit bărbatul

Polițiștii au deschis un dosar penal în urma acestui incident. Iar bărbatul a fost amendat cu o sumă destul de mare.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, bărbatul de 48 de ani fiind sancţionat contravenţional, cu amendă în cuantum de 3.000 lei”, conform sursei citate

author avatar
Andrei Coman