AcasăNewsO sută de poliţişti locali din Sectorul 6, concediați de primar. Motivul...

O sută de poliţişti locali din Sectorul 6, concediați de primar. Motivul pentru care i-a lăsat fără serviciu

Ciprian-Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a făcut curățenie în Poliția Locală, îndreptând ”către alte orizonturi” aproximativ 100 de polițiști locali, din cei 400 cîți avea înainte sectorul 6. Oamenii legii au participat la o testare eliminatorie, astfel că doar 300 dintre ei au reusit să treacă peste cele 5 subiecte simple ale testului.

Edilul sectorului 6 al Capitalei anunță, într-o postare pe Facebook, că a iniţiat un proces de reformă astfel încât în Poliţia Locală să lucreze doar cei care se implică în comunitate.

Cei 300 de polițiști rămași vor avea proceduri noi

″În această primă etapă a reformei, vor merge către alte orizonturi cca. 100 de poliţişti locali, din cca. 400. Astfel, cca. 300 de poliţişti locali rămân şi vor beneficia de formare profesională specifică postului, care va include comunicarea cu cetăţeanul, mentorat pentru schimbarea atitudinii şi înţelegerea rolului pe care îl au în comunitate. De asemenea, vor avea proceduri noi (lărgirea competenţelor poliţiei de proximitate şi supra-specializarea componentei de inspecţie), obiective clare şi indicatori de performanţă”, precizează Ciucu, pe Facebook.

Vor urma alte etape ale procesului de reformă, în a treia urmând să fie angajați debutanți, dacă este cazul, iar în cea de-a patra se vor instala 3.000 de camere video, pentru a reduce ”problemele cu vandalismul”, cu care se confruntă sectorul pe care-l reprezintă.

Ciprian Ciucu susține că atât consilierii locali din opoziţie, cât și funcţionarii din Poliţia Locală, au “inventat fel şi fel de oprelişti procedurale şi birocratice” și chiar ar fi primit “diverse telefoane” pentru a-i “salva” pe unii dintre cei examinaţi.

Au avut un test de cunoștințe de bază și de limba română

Cei 100 de polițiști au fost concediați în urma unui test simplu de doar 5 întrebări.

“Un text grilă cu doar 5 întrebări şi redactarea unui proces verbal pe un caz dat, cu legislaţia pe masă, putând fi consultată (nu era nevoie de memorare, deşi normal ar fi să fie ştiută). Atât de simplu! De aceea am zis că în mare va fi doar un test de cunoştinţe de bază şi de limba română”, mai scrie edilul.

Consiliul Local Sector 6 a adoptat, pe 9 septembrie, un proiect privind aprobarea Organigramei, Statului de Funcţii, Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6, potrivit căruia aproape 100 de poliţişti vor pleca din funcţii. Reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor s-a opus reorganizării Poliţiei Locale şi au ridicat obiecţii la proiectul de hotărâre, în timp ce primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a susţinut că prin reorganizare se va face şi o reformă a instituţiei.

author avatar
Alina Costache
787 afisari

4 COMENTARII

  1. Păi, dacă astora li se dau teste de cunostinte elementare (vai de capul lor!) de limbă maternă, înseamnă că eu, la cît de ” poliglot de limba română ” (Nichita Stănescu) sînt, ar trebui să fiu seful Poliției sau ministru de interne. Fac pariu ca nici pe actualii nu-i dau afara stiința din case. Macar de si-ar face datoria cum trebuie semi-analfabetii astia, dar țara e praf iar pe ei îi scuipă toți borfaşii. Alimanescu trebuie acolo, nu impotenții astia.

  2. Îmi aduce aminte de un banc cu milițienii. Vad că revenim, merge perfect și cu polițiștii.
    De ce merg polițiștii permanent câte trei?
    Unul știe să scrie;
    Al doilea știe să citească;
    În fine, al treilea, el păzește doi savanți.

  3. Prietene Soluție simplă te definește perfect pseudonimul ales basca că nu înțelegi nimic din viața.
    Oricum succes dar daca ai o funcție publică ești depășit total sub toate aspectele!

  4. @Anonimus:

    Adevărul supără?

    Am convingerea că evaluatorii au fost încă generoși, mai ales în ceea ce privește cunoștințele de limba română ale candidaților.

    Da, e adevarat: marile și complexele soluții sunt în esență simple. Doar să fie voite…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger