AcasăNewsO sefa din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, in vizorul ANI

O sefa din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, in vizorul ANI

Cerem mult, dar absorbim putin

Odata ce in privinta unei sefe a unei directii din cadrul institutiei conduse de catre Cristian Ghinea au ajuns sa planeze banuieli ce tin mai degraba de sfera activitatii DNA-ului, inspectorii de integritate au decis ca e cazul sa intre pe fir procurorii anticoruptie, drept urmare au facut o sesizare la Directia Nationala Anticoruptie.

Avand indicii in privinta posibilei savarsiri a unor fapte de conflict de interese, dat si a unor nereguli asimilate celor de coruptie, reprezentantii ANI au apelat la DNA, in cazul Iuliei Ioana Baz, Director la Directia Management Financiar AM POS CCE Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

In cazul acesteia, reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate spun ca ar fi constatat ca, in timp ce ocupa aceasta functie ministeriala, ar fi semnat listele de verificare a achizitiilor publice pentru doua firme „care au incheiat contracte, in calitate de beneficiar, cu S.C. RomActiv Business Consulting S.R.L, in calitate de consultant, societate in cadrul careia aceasta a avut contract de munca in ultimii 5 ani, rezultand astfel indicii privind posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese”. Contractele respective au fost evaluate la suma de 17.683 lei.

Totodata, inspectorii de integritate precizeaza, in comunicatul remis presei in cazul de fata, faptul ca dupa ce a fost numita in fucntia publica amintita, „Ministerul pentru Societatea Informationala, in calitate de Organism Intermediar, in numele si pentru Ministerul Fondurilor Europene pentru Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice, a incheiat un contract de finantare cu S.C. European Funds Invest S.R.L., societate la care BAZ IULIA IOANA a detinut functia de administrator si pentru care a intocmit o serie de documente care au stat la baza incheierii contractului”.

Urmare a celor constatate, inspectorii ANI nu au stat pe ganduri si au trimis cauza la DNA, pentru a fi verificate suspiciunile ce planeaza in privinta directoarei de directie din cadrul MFE.

250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger