AcasăNewsO romanca a inventat o tehnica ce poate vindeca celulele canceroase

O romanca a inventat o tehnica ce poate vindeca celulele canceroase

(foto: bath.ac.uk)

O echipa de cercetatori de la o universitate din Marea Britanie, printre care si o romanca, a inventat un procedeu care poate duce la vindecarea celulelor canceroase.

(foto: bath.ac.uk)

Potrivit site-ului thisisbath.co.uk, oamenii de stiinta de la departamentul de chimie al Universitatii din Bath au reusit sa gaseasca o noua metoda prin care poate fi vindecat cancerul. Aceasta tehnica noua presupune crearea unor nanoparticule fluorescente. Acestea sunt niste marcatori de dimensiuni reduse ce pot fi atasati medicamentelor si celulelor, astfel ele putand fi urmarite din momentul in care ajung in organism.

O romanca, dr. Sofia Pascu, si profesorul Tony James sustin ca aceste nanoparticule ii vor ajuta pe oamenii de stiinta sa conceapa medicamente eficiente care sa lupte impotriva cancerului, dar si a altor boli.

“ Aceasta cercetare (n.r. -particulele fluorescente cu molecule marcatoare) construieste noi tehnologii pentru a produce o noua generatie de modalitati de cercetare si diagnostic”, a explicat romanca pentru site-ul universitatii.

Pentru aceasta descoperire, Technology Strategy Board i-a recompensat pe cercetatori cu un milion de lire pentru a putea continua studiile.

author avatar
Andra Nesu
582 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger