Cauta

O revista britanica lanseaza un concurs de insulte la adresa lui Erdogan

Jurnalistul Douglas Murray de la saptamanalul The Spectator, a lansat ”un concurs de poezie insultatoare” la adresa lui Recep Tayyip Erdogan. ”Scopul competitiei este de a fi cat mai injurios posibil” fata de presedintele Turciei.

Mass media ii mai face un cadou ultrasensibilului Recep Tayyip Erdogan

Jurnalistul a reactionat dupa ce, la cererea Turciei, cancelarul Angela Merkel a autorizat urmarirea in justitie a umoristului german Jan Böhmermann, care a prezentat la televizor un scheci insultator la adresa lui Erdogan, riscand sa provoace un conflict diplomatic cu Ankara, noteaza Zaman France. In acest context, Murray a declarat ca si-a ”onorat” libertatea de exprimare scriind poeme grosiere la adresa lui Erdogan, invitandu-si cititorii, printr-un concurs, sa-l urmeze. Orice poezie va fi exclusa de la premiu daca ”nu este obscena sau defaimatoare”, a precizat Murray in The Spectator. New York Times a publicat, marti, un editorial in care era criticata decizia cancelarului german. Tot in SUA, popularul comedian John Oliver si-a consacrat o parte din emisiunea sa saptamanala acestei afaceri, subliniind ca, dupa alegerea lui Erdogan in functie, in Turcia se inregistreaza in medie trei noi urmariri penale pe zi pentru sfidarea sefului statului.

Libertatea presei, degradata in toata lumea

Libertatea presei a cunoscut un recul in toate regiunile lumii in 2015, in special pe continentul american, care a trecut, in premiera, in spatele Africii, in clasamentul anual al Reporters sans frontieres (RSF) publicat ieri. Accest clasament ce cuprinde 180 de tari se refera la o serie de indicatori: pluralism, independenta media, cadru legal, transparenta, autocenzura etc. In America latina, violenta institutionalizata, crima organizata si coruptie constituie principalele obstacole pentru libertatea presei, constata RSF, care a denuntat si ”cybersupravegherea” mass-media in SUA. La baza clasamentului RSF se afla Siria, China, Trkmenistan, Coreea de Nord si Eritreea, in timp ce, cu toate ca Europa ramane zona unde mass-media este cea mai libera, RSF constata slabiciuni ale acestui model, pe fondul amenintarilor teroriste, care genereaza adoptarea unor legi permitand supravegherea la scara larga.

Ultimele stiri

  • Acte publicate în Monitorul Oficial (Partea a III-a) vs. în ziare la pierderea lor
  • Alege ce citești
  • Modă și exploatare
  • Minerale esențiale: se încheie dominația Chinei?
  • Haos în strategia de apărare a Ucrainei
  • Guvernul Bolojan, sub ocupație soroșistă
  • Disfuncționalități majore în piața unică europeană. Fiecare stat își apără propriile interese
  • Tulburările de somn: Când noaptea nu mai e odihnă
  • Nu le merge ca în România. Multinaționalele se plâng de practici discriminatorii în statele UE
  • „Mondialul” cluburilor, dezastru financiar!
  • Exit mobile version