AcasăNewsO profesoara din Franta le-a cerut elevilor sa tina un minut de...

O profesoara din Franta le-a cerut elevilor sa tina un minut de reculegere pentru criminalul din Toulouse

Mohammed Merah, criminalul de la Toulouse

O profesoara de liceu a fost suspendata vineri dupa ce le-a cerut elevilor sai sa tina un moment de reculegere in memoria criminalului in serie Mohamed Merah, o „victima” ale carui legaturi cu Al-Qaida au fost „inventate”, in opinia ei, de catre presedintele Nicolas Sarkozy, relateaza AFP.

Mohammed Merah, criminalul de la Toulouse

Potrivit editiei electronice a ziarului Paris Normandie, profesoara de limba engleza in varsta de 56 de ani de la un liceu din Rouen (nord-est de Paris) le-a cerut la scurt timp dupa inceperea cursurilor elevilor sai sa tina un minut de reculegere in memoria lui Mohamed Merah, ucis joi la Toulouse de politie care-l urmarea pentru uciderea a sapte persoane.

O parte dintre elevi au refuzat si au parasit clasa, potrivit Ministerului Educatiei. Reprezentantii acestei clase i-au scris atunci o scrisoare directorului institutiei pentru a-i relata faptele, scrisoare publicata de Paris Normandie. Profesoara „a spus clar ca Mohamed Merah a fost o victima, ca legatura lui cu Al-Qaida a fost inventata de catre mass-media si „Sarko” (presedintele Sarkozy). Ea a adaugat ca s-ar putea tine un minut de reculegere pentru aceasta „victima” „, au scris elevii.

Ministrul francez al educatiei, Luc Chatel, a cerut suspendarea sa imediata si a condamnat „fara rezerve” un „comportament incalificabil”.

author avatar
Ciprian Purice
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger