AcasăNewsO primărie din România oferă GRATUIT certificate verzi  localnicilor!

O primărie din România oferă GRATUIT certificate verzi  localnicilor!

Se întâmplă în România: locuitorii din Bistrița care nu au s-au vaccinat împotriva Covid19, dar nici nu au imunitatea dată de trecerea prin boală pot obține certificatele verzi gratuit de la Primărie. Aceasta oferă testare gratuită, astfel încât oamenii să-și poată rezolva problemele.

Primăria Bistriţa a demarat această acțiune încă de la finalul lunii octombrie. Joi, 18 noiemrbie, insituția a anunţat că va continua campania de testare gratuită pentru COVID-19, doritorii putând să se testeze timp de patru zile. Aceștia au la dispoziție 4 centre de testare, în zone diferite din municipiu. Astfel, cei care nu sunt vaccinați pot obține certificate verzi valabile pentru 48 de ore, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul instituţiei.

Au fost depistate, astfel, mai multe cazuri de Covid

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, fiind folosite teste rapide.

Testările vor continua vineri şi sâmbătă, în intervalul orar 10,00-18,00, respectiv luni şi marţi, între orele 09,00-17,00. De la debutul campaniei susținute de Primăria Bistriţa, aproximativ 730 de cetăţeni au beneficiat de testarea gratuită, fiind depistate zece cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

author avatar
Alina Costache
761 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger