AcasăNewsO pacienta a murit intr-un spital din Capitala. I-a fost administrat sange...

O pacienta a murit intr-un spital din Capitala. I-a fost administrat sange dintr-o alta grupa

Ajunsese pe un pat de spital cu rani grave, dupa ce fusese muscata de un caine. A sfarsit la cateva zile dupa ce i-a fost trasfuzat lichid vital, insa de o alta grupa decat cea pe care o avea.

Cazul dramatic dateaza din 13 iunie si s-a inregistrat la Spitalul de Arsuri si Chirurgie Plastica din sectorul 1. Situatia a ajuns la urechile responsabililor abia dupa cateva zile. Victima este o femeie trecuta de 60 de ani care a primit sange dintr-o alta grupa decat cea pe care o avea, adica A fata de grupa B, de care avea nevoie. Drept urmare a intrat in soc post-tranzitional. Organismul sau nu a mai rezistat, insa, iar femeia a pierit la cateva zile de la incident.

Odata ajunsa in atentia autoritatilor, situatia va fi analizata de catre responsabilii in materie, inclusiv de catre specialistii de la Colegiul Medicilor.

Un reprezentant al Spitalului de Arsuri a admis, in urma cu doar cateva minute, aparitia unui „accident transfuzional” in cazul pacientei, insa spune ca nu crede ca aceasta situatie ar fi cauzat decesul pacientei, avand in vedere ca pacienta a supravietuit inca o saptamana si ca intre timp a fost supusa la trei sedinte de dializa. „In noaptea aceea s-au intamplat niste vicii de procedura (…) Pacienta a fost la noi in spital inca 7 zile (…) Un accident transfuzional al carei cauza a fost insuficienta renala (…) Cazul a fost raportat la DSP, conform legislatiei (…) A facut dializa”, a precizat purtatorul de cuvant al Spitalului de Arsi, care a adaugat ca in cazul de fata cauza decesului ar fi insuficienta renala acuta.

sursa foto:europafm.ro

145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger