AcasăNewsO opozitie orfana

O opozitie orfana

Ludovic Orban si Dacian Ciolos, doua variante perdante ale dreptei la prezidentialele din 2019

Iarna nu-i ca vara si Iohannis nu-i Basescu iar asta inseamna ca pesedistii chiar il pot pune pe butuci pe actualul presedinte pana la alegerile din 2019. Chiar daca politica nu pierde nimic fara Iohannis, problema este ce va face, intr-un astfel de caz, opozitia.  

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> si Dacian Ciolos doua variante perdante ale dreptei la prezidentialele din 2019

O privire cat de cat lucida ne arata ca Rominia nu mai are, la acesta ora, nici putere si nici opozitie. Condus ca un SRL de Dragnea, PSD-ul practic nu mai exista decat ca masina de vot in Parlament. Nu livreaza niciun fel de mesaj politic, nu are un proiect de tara, nulitatile propulsate in Guvern si administratie habar n-au de capul lor, darmite de domeniile pe care le gestioneaza vezi Doamne. In plus, siluiesc si legislatia pentru a se pune, in prezent si viitor, la adapost. Concluzia: la umbra ”stejarului” Dragnea cresc doar politicieni piperniciti si prost setati din start.

Dreapta, obligata sa tina cu dintii de adormitul Iohannis

In opozitia care ar trebui sa ne apere de excesele puterii lucrurile stau si mai rau: nu exista nici macar un Dragnea capabil macar sa adune intr-un singur faras cioburile fostei drepte. Pus la pamant dupa esuarea experimentului USL, PNL nu da semne ca e capabil sa se ridice din tarana. Bun in pozitie de secund, Ludovic Orban a capotat in rolul de primadona liberala. Rezultatul: PNL nu este in stare sa profite nici macar de pleasca oferita de gafele si idioteniile comise in serie de PSD-ul aflat la guvernare. In plus, este clar ca Orban nu este un prezidentiabil valabil iar ca urmare o retragere, voita sau fortata a lui Iohannis, ar lasa PNL-ul, recte intreaga opozitie, in fundul gol la prezidentialele de la anul. Mergand mai departe, ajungem la fosta speranta numita USR. Una ofilita cu o rapiditate de neimaginat dupa ce ”salvatorii” dusi in Parlament de Nicusor Dan au demonstrat ca se pricep doar la dat ”like”-uri pe Facebook si la facut proteste in strada – abilitati rezervate ONG-urilor, nu unui partid politic responsabil si cu staif. Asupra PMP nu este cazul sa ne oprim: nu numai ca parlamentarii sai se scurg rand pe rand spre alte partide, dar realitatea din consiliile judetene si locale a demonstrat ca popularii lui Basescu sunt mana-n mana cu pesedistii, prin urmare statutul de formatiune de opozitie este fals. Odata trecuta in revista situatia, rezulta ca asa cum e Iohannis de bun sau de rau macar exista si ar avea cu cine sa defileze, in 2019, ce a mai ramas din opozitie. Daca insa Iohannis dispare, sa vezi atunci circ pe partea dreapta, zona in care, deocamdata, sta aciuit si la panda doar Dacian Ciolos. Adica un contracandidat fara doar si poate pe gustul PSD.

author avatar
Simona Badulescu
700 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger