AcasăNewsO nouă victimă a poliţiştilor-torţionari de la Secţia 16. Declarații șocante! Femeia...

O nouă victimă a poliţiştilor-torţionari de la Secţia 16. Declarații șocante! Femeia a trecut prin momente grele

politiaO nouă victimă a poliţiştilor-torţionari de la Secţia 16. Declarații șocante! Femeia a trecut prin momente grele

Poliţiştii de la Secţia 16 sunt acuzaţi de o nouă victimă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 40 de ani, care a fost agresată și insultată în mod repetat în 2019 de aceeași agenți care au torturat doi bărbați anul trecut, în septembrie.

Cazul, care a fost confirmat de Poliția Capitalei, a fost făcut public de avocatul Adrian Cuculis. Informaţiile vin într-un moment în care ancheta penală în cazul poliţiştilor-torţionari de la Secţia 16 din Capitală a luat o turnură neaşteptată, după ce victimele – doi bărbaţi de 39, respective 51 de ani – au murit, pe rând, în ultimele două săptămâni.

Victima, luată pe sus pentru că nu avea buletinul asupra sa

Oamenii legii ar fi intervenit cu 9 autospeciale pentru că femeia, spune avocatul, nu avea buletinul asupra ei. Aceasta a fost trântită la pământ, apoi a fost numită „babă”, „drogată” şi prostituată. Agenţii au eliberat-o, deoarece s-a dovedit că nu a greşit cu nimic. Victima i-a descris pe agenţi ca fiind aceiaşi polițiști de la Secţia 16 cercetaţi în dosarul de tortură.

„În urma morţii lui Ionuţ (n.r. – Ionuţ Mihai Ghiorghe), băiatul umilit de poliţiştii Secţiei 16, apar alte victime umilite şi batjocorite de aceeaşi gaşcă. Povestea Ruxandrei: 2019 a fost oprită în faţă blocului de aceeaşi poliţişti. Pentru că le-a cerut voie să urce până în imobil să-şi ia buletinul, a fost trântită la pământ, încătuşată (mi-a declarat că a fost sigură că este victima unui viol din modul de operare), urcată în maşina de poliţie şi înjurată de zeci de poliţişti.

Au fost chemate 9 maşini de intervenţie pentru o femeie de 40 de ani, pe care o aştepta copilul acasă. După două ore de injurii («eşti o babă, credeam că eşti mai tânără», «nu va băgaţi că e drogată», «ai făcut trotuarul») şi altele şi după ce s a confirmat că nu era nici drogată şi nici băută, «au lăsat-o să plece»”, a arătat avocatul Adrian Cuculis, potrivit Adevarul.

Plângerea femeii nu a fost soluționată

Avocatul spune că nici în acest moment plângerea femeii nu a fost soluţionată. „Ruxandra are un certificat cu 2 zile de îngrijiri medicale şi o plângere penală depusă şi de 2 ani dosarul zace în sertare la Secţia 14 ( aceeaşi secţie cu medicul stomatolog bănuit de viol), asta după ce dosarul – culmea – a fost preluat de Secţia 16, mai arată avocatul.

Pe 19 martie, trei din cei opt poliţişti de la Secţia 16 din Capitală au fost plasaţi în arest la domiciliu de Curtea de Apel Bucureşti, după ce magistraţii le-au admis contestaţiile împotriva deciziei de arestare preventive instituită de instanţa ierarhic inferioară. Alţi cinci poliţişti de la Secţia 16 sunt cercetaţi în libertate, cu măsura controlului judiciar.

author avatar
Andreea Vlad