AcasăNewsO nouă veste proastă pentru Dumitru Buzatu, de la instanță/ Ce a...

O nouă veste proastă pentru Dumitru Buzatu, de la instanță/ Ce a decis Curtea de Apel Iaşi

sursa foto: ziuaconstanta.ro

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a aflat marți, 5 martie, ce au decis magistrații în cazul solicitării pe care o depusese la instanța, privind strămutarea dosarului ce-l vizează.

Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au respins, marţi, solicitarea de strămutare a dosarului fostului preşedinte al Consiliului Judeţean şi lider al PSD Vaslui Dumitru Buzatu, potrivit Agerpres.

Decizia, una definitivă

Cererea privind strămutarea judecării cauzei a fost respinsă ca fiind nefondată.

„În baza art. 74 Cod procedură penală respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul Buzatu Dumitru, privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2562/89/2023/a1 înregistrat pe rolul Tribunalului Vaslui. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă petentul Buzatu Dumitru la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, se precizează în decizia instanţei.

Decizia este una definitivă, notează aceeași sursă.

Buzatu a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie, în luna septembrie a anului trecut, când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia. După ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Vă amintim că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui Dumitru Buzatu. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Fostul șef al CJ Vaslui Dumitru Buzatu se află în arest preventiv la Penitenciarul Vaslui.

Citiți și: Curtea de Apel Iaşi a dat decizia definitivă în cazul lui Dumitru Buzatu. Poate pleca liber?

Dumitru Buzatu rămâne fără avere? Baronul de Vaslui ar putea pierde mai multe din cele 14 case

Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile! Cum a mulţumit când a luat şpaga: „Sărutmâna, că eram pe drojdie” (VIDEO)

author avatar
Andrei Coman
750 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger