AcasăNewsO nouă ședință la Cotroceni. Participă și ministrul Justiției

O nouă ședință la Cotroceni. Participă și ministrul Justiției

Orban și Predoiu, convocați de Iohannis la Cotroceni înaintea unui anunț important (sursa foto: presidency.ro)

Premierul Ludovic Orban, mai mulți miniștri din Cabinetul pe care îl conduce, dar și secretarul de stat Raed Arafat sunt așteptați să ajungă, în mai puțin de două ore, la sediul Președinției.

La ora 13 urmează să înceapă o nouă întrunire de urgență convocată pentru a fi discutate măsuri de gestionare a epidemiei COVID-19. Din câte s-a făcut public de la Cotroceni, la ședința cu președintele Iohannis vor participa, pe lângă șeful Guvernului, ministrul de Interne – Marcel Vela, cel al Sănătății – Nelu Tătaru, ministrul Apărării – Nicolae Ciucă, dar și cel al Economiei – Virgil Popescu. De asemenea, la întrevederea de marți va fi prezent – în premieră de la apariția crizei generate de noul coronavirus – și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Discuțiile au loc la o zi după ce Executivul a trimis Parlamentului un proiect de lege ce cuprinde măsuri de luat în perioada stării de alertă, ce va fi instaurată după ce România iese din starea de urgență, respectiv din 15 mai. De la acea dată, se așteaptă să apară o primă etapă de relaxare a măsurilor restrictive luate de autorități prin intermediul ordonanțelor militare, în vederea limitării răspândirii cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

author avatar
Cristina Stefan
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger