AcasăNewsO nouă ședință la Cotroceni. Iohannis, discuții cu Orban, Vela și Tătaru

O nouă ședință la Cotroceni. Iohannis, discuții cu Orban, Vela și Tătaru

O nouă zi, încă o întrunire la Cotroceni, pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19.

De această dată, va fi o ședință într-o formulă mai restrânsă față de cea de marți, astfel că la ora 12 sunt așteptați să ajungă la sediul Președinției premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela, cel al Sănătății, Nelu Tătaru, precum și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Cei patru au participat și marți la discuțiile cu Klaus Iohannis, în urma cărora acesta a anunțat că autoritățile se vor gândi la un plan de relaxare a restricțiilor valabile la acest moment, în vederea limitării răspândirii infectărilor cu noul coronavirus. Această relaxare se va putea aplica gradual, posibil după data de 15 mai, a anunțat șeful statului. „Acum este timpul să ne gândim la ceea ce se numește un plan de relaxare atunci când condițiile vor fi îndeplinite. Este acum în vigoare un decret pentru starea de urgență care se termină pe data de 15 mai. Deci, după data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese în urma bolii scade, dacă noi respectăm cu toții măsurile impuse de autorități și lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm atunci într-o fază de relaxare”, a explicat Iohannis.

La fel cum s-a întâmplat și în cursul zilei precedente, președintele va face declarații, la finele ședinței de miercuri.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger