AcasăNewsO nouă lovitură pentru studenți! S-au scumpit cazările la cămin. Care sunt...

O nouă lovitură pentru studenți! S-au scumpit cazările la cămin. Care sunt noile tarife

Inflaţia se simte până la studenţi. Cresc tarifele de cazare din toate căminele din România. Studenţii din centrele universitare și-au luat deja primire camerele de cămin, iar buzunarele lor au fost puternic afectate.

Și asta pentru că tarifele de cazare au fost majorate, din cauza inflației. Dar asta nu este tot!

Scumpirea utilităților majorează tarifele în căminele studențești

Cazarea s-ar putea scumpi și cu 100 de lei în fiecare lună, după ce universitățile au luat această decizie ca urmare a majorării prețurilor la gaze și curent electric, scrie Antena 3.

Scumpirea utilităților i-a determinat pe administratorii de cămine să modifice prețurile, așa că studenții vor scoate din buzunar acum sume mai mari de bani, deși nu s-au modificat condițiile de cazare.

Cât mai costă căminele

Asociația Studenților la Comunicare din cadrul Universității din București a anunțat pe pagina de Facebook care sunt tarifele de la cămin atât pentru studenții legitimați la buget, cât și pentru cei de la taxă.

GROZĂVEȘTI A/B/C/D – 170/290 lei
GROZĂVEȘTI A1 – 190/310 lei
FUNDENI – 160/270 lei
POLIGRAFIE – 150/270 lei
THEODOR PALLADY 1 – 180/290 lei
THEODOR PALLADY 2 – 190/300 lei
STOIAN MILITARU – 180/300 lei

Și preţurile cazărilor în căminele studenţeşti ale Universităţii Petrol-Gaze ​​din Ploiești au crescut în acest an cu un procent de 20%.

La Iași, tarifele de cazare pornesc de la 150 lei, în camerele cu 5 locuri, și ajung până la 650 lei în camerele cu 1-2 locuri. La Cluj, studenții Universității Babeș-Bolyai trebuie să scoată între 100 și 300 lei pentru un loc de cazare la cămin.

Din păcate, cei care nu au prins locuri în căminele studențești, vor trebui să bage și mai adânc mâinile în buzunare, deoarece chiriile apartamentelor s-au scumpit și ele.

author avatar
Andreea Vlad
696 afisari

6 COMENTARII

  1. bine scrie unul aici
    Facultatea nu e pt totata lumea sa fie clar . Mai e nevoie si de alte scoli ( tehnice, profesionale etc etc )

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri