AcasăNewsO nouă grevă în subteran! Zeci de mineri protestează la Crucea și...

O nouă grevă în subteran! Zeci de mineri protestează la Crucea și Botușana din județul Suceava – VIDEO

greva

Angajații de la minele de uraniu din judeţul Suceava s-au blocat în subteran miercuri după-amiază, pentru că nu și-au mai primit salariile din luna ianuarie.

Protestatarii au ameninţat că vor intra în greva foamei dacă nu le vor fi satisfăcute revendicările. Iniţial s-au adunat afară toţi angajaţii Sucursalei Crucea a Companiei Naționale a Uraniului, circa 300 de persoane.Mai apoi, 160 au decis să se blocheze în interiorul minelor de la Crucea şi Botuşana, relatează monitorulsv.ro.

Oamenii sunt nemulțumiți că nu și-au primit salariile de două luni. Mai mult, minerii reclamă că nu au încasat de un an de zile nici suplimentul alimentar antidot, în valoare de 30 de lei/zi.

Minerii ameninţă cu greva foamei

Protestatarii sunt dispuşi să intre în greva foamei şi spun că nu a venit nimeni să discute cu ei. Ei se tem că  vor rămâne fără niciun venit, în perspectiva închiderii minelor şi în condiţiile în care nu se va deschide o nouă exploatare.

Reprezentanții sindicatelor s-au deplasat la București, unde au loc discuții cu reprezentanții Ministerului Energiei, dar și cu cei din conducerea Companiei Naționale a Uraniului.

De-a lungul timpului, la minele de uraniu de la Crucea și Botușana au avut loc mai multe acțiuni de protest. De fiecare dată, motivul a fost același, respectiv neplata drepturilor salariale, potrivit presei locale.

Minele de uraniu din județul Suceava sunt ultimele care mai funcționează pe teritoriul României, acestea urmând să fie închise în perioada următoare.

author avatar
Andreea Vlad
279 afisari

1 COMENTARIU

  1. Baieti, imi pare rau sa va spun, dar n-o sa rezolvati nimic cu greva. Nici cei din Oltenia n-au rezolvat nimic nici acum n-o sa se intample nimic. Pentru cei din Bucuresti voi (si nu numai voi), nu existati. Intr-o singura ipostaza ati fost ascultati si bineinteles mintiti, dar totusi ascultati… cand i-ati obligat sa stea fata-n fata cu voi. Alfel frectie la piciorul de …uraniu…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger